A Ferrari három napon belül dönt felállásáról - F1VILÁG.HU

A Ferrari három napon belül dönt felállásáról

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy majd csak azután döntenek arról, hogy ki lesz Kimi Raikkönen csapattársa a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, ha már többet tudnak Felipe Massa egészségi állapotáról.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy majd csak azután döntenek arról, hogy ki lesz Kimi Raikkönen csapattársa a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, ha már többet tudnak Felipe Massa egészségi állapotáról.

A brazil pilótát ma vizsgálják ki Miamiban, és az eredmények akár azt is eldönthetik, hogy mikor térhet vissza a versenypályára.

A Ferrari vezetése már alig várja az orvosok véleményét a brazil állapotáról, hogy annak ismeretében hozhassanak döntést arról, megtartják-e az elmúlt két futamon igen gyengén teljesítő Luca Badoert, vagy valaki másnak adnak lehetőséget Monzában.

“Hogy mit fogunk csinálni a következő futamokon, azt három napon belül el fogjuk mondani” – nyilatkozta Domenicali a vasárnapi versenyt követően. “Felipe hétfői orvosi kivizsgálását követően mindent figyelembe fogunk venni, összesítjük a különböző szempontokat, és dönteni fogunk.”

Bár olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint a Ferrari már megegyezett a Renault-val, hogy Fernando Alonso vezetheti az egyik autót Olaszországban, Domenicali egy határozott nemmel felelt arra a kérdésre, hogy ki tudja-e zárni a spanyol érkezésének lehetőségét.

A jelöltek között első helyen a hétvégi versenyen másodikként befutó Giancarlo Fisichella áll, azonban az ő esetleges átigazolásával kapcsolatos kérdéseket a csapatvezető azzal hárította el, hogy elkezdte dicsérni a teljesítményét, ami talán jelent valamit.

Badoer viszont fogadkozik, hogy a következő versenyen biztosan pontszerző lesz, amennyiben lehetőséget kap az indulásra – amire sokak szerint igen kevés az esély.

“A pontszerzés lesz a célom Monzában” – mondta Badoer, aki eddigi mindkét versenyén az utolsó helyről rajtolt, és az utolsó helyen végzett.

“Biztos vagyok abban, hogy egy kiváló eredményt tudok elérni azon a pályán, hiszen rengeteget teszteltem ott korábban, ezért Mugellóhoz, és Fioranóhoz hasonlóan, csukott szemmel is végig tudok menni rajta.”

“Hazai pályám Monza. Rengeteg tapasztalattal rendelkezem, és szerintem még mindig enyém lesz az egyik Ferrari az olasz ringen. Pozitív volt számomra ez a hétvége, sokkal tapasztaltabb voltam, mint Valenciában.”

Hirdetés

“Sokkal kényelmesebben érzem magam az autóban, és úgy gondolom, hogy Monzában jól szerepelhetek, és igazából erre van szükségem, hogy csökkenjen a rajtam lévő hatalmas nyomás” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!