A Ferrari heteken belül eldönti, lehetőséget kap-e Schumacher a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

A Ferrari heteken belül eldönti, lehetőséget kap-e Schumacher a Forma-1-ben

HIRDETÉS
A következő hétben dönt a Ferrari Forma-1-es csapata arról, hogy lehetőséget kapnak-e juniorversenyzői – köztük Mick Schumacher – a száguldó cirkuszban jövőre.
SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020, Eifel Grand Prix, from October 9 to 11, 2020 on the Nürburgring, in Nürburg, Germany - Photo Antonin Vincent / DPPI

Jelenleg a Ferrari öt akademistája versenyez a Forma-1 előszobájának számító Forma-2-es sorozatban, közülük hárman – Mick Schumacher, Callum Ilott és Robert Shwartzman – jelenleg a top 5-ben is benne vannak a bajnokságban.

Az F2-es pontversenyt jelenleg Schumacher vezeti Ilott előtt, a hátralévő négy bahreini versenyen a bajnoki címért csatázhatnak majd.

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapata pénteken bejelentette, 2021-ben változatlan felállással, a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek. Mindez azt jelenti, hogy a Ferrari már csak a Haas csapatánál tudja elhelyezni juniorjait.

Úgy hírlik, Mick Schumacher jövőre az amerikai istálló színeiben mutatkozhat be a Forma-1-ben.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto pénteken, Imolában elárulta, csupán egy juniorjuknak lesz hely az F1-ben jövőre.

„Nincs hely mindegyiknek. Azt gondolom, mindannyian remekül szerepelnek jelenleg az F2-ben, ha Micket, Callumot és Robertet nézzük. A szezont még be kell fejezniük, és a következő, bahreini versenyre fókuszálnak.”

„A bajnoki címért vannak harcban, ami nagyon fontos nekik. És lesz lehetőségük arra Abu Dhabiban, hogy a nyitóedzésen F1-es autót vezessenek, illetve ott van még a fiatalok tesztje is.”

„Mi viszont meg fogjuk hozni a döntésünket, és ezt a döntést arra alapozzuk, amit eddig elvégeztek – hogy hogyan fejlődtek, és milyen potenciál van bennük.”

„A célunk nem az, hogy az F1-be juttassuk őket, hanem az, hogy egy napon a Scuderia Ferrari versenyzői legyenek. Hogy milyen utat járnak be, az kevésbé fontos.”

Hirdetés

„Szóval közülük egynek lesz helye az F1-ben övőre. A többiek más lehetőséget kaphatnak, de ezt nekünk kell megszerveznünk, nekünk kell lehetőséget adnunk mindannyiuknak.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari mikor dönt juniorjai sorsáról, Binotto így felelt: „Nem hiszem, hogy meg fogjuk várni az utolsó versenyüket Bahreinben, és nem várunk Abu Dhabiig.”

„Szerintem a következő pár hétben döntünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!