Orosz Nagydíj

A Ferrari is visszavonja fellebbezését a Racing Point ügyében, ha…

Nico Hülkenberg, Racing Point RP20, leads Sebastian Vettel, Ferrari SF1000
Fotó: Racing Point
Visszavonja a Racing Point másolási ügyében tett fellebbezését a Ferrari csapata, amennyiben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályokkal lehetetleníti el azt, hogy a Forma-1-es istállók lemásolják egymás versenyautóit.

A Racing Point másolási ügye hetek óta lázban tartja az F1-es paddockot, a csapatot pedig nemrég 400 ezer eurós pénzbírsággal, és 15 világbajnoki pont levonásával büntették, amiért idei autójuk fejlesztésekor a Mercedes tavalyi fékcsatorna-terveit is felhasználták.

Néhány csapat, a McLaren, a Renault és a Ferrari viszont jelezte, fellebbez az ügyben, szerintük ugyanis nem volt kellőképp súlyos a Racing Point büntetéste. A McLaren és a Renault aztán visszavonta fellebbezését, szerintük ugyanis az FIA hatékonyan fel fog lépni az efféle ügyekben.

A Ferrari fellebbezési kérelme viszont továbbra is áll, Mattia Binotto csapatfőnök pedig elárulta, ha meggyőződnek arról, hogy a szövetség valóban képes kézben tartani az ügyet, készek lesznek visszalépni.

„Igen, fellebbeztünk a versenybírók döntése ellen” – mondta a szakember Monzában. „Ennek oka, hogy maximális mértékben meg vagyunk győződve arról, hogy amit a Racing Point tett idén, az nem helyes.”

„Úgy hisszük, hogy a sportág elvei ellen van, és ez nem fordulhat elő még egyszer a jövőben. Tehát tisztázást kérünk az FIA-tól. Ha érvénybe lép egy megfelelő szabályozás, egy technikai direktíva 2021-re, mellyel biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz lehetséges másolni, akkor készek leszünk visszavonni ezt a fellebbezést.”

Maga a Racing Point is fellebbezett egyébként az ügyben – ők azonban természetesen enyhébb büntetésért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS