A Ferrari jelen lesz a McLaren meghallgatásán - F1VILÁG.HU

A Ferrari jelen lesz a McLaren meghallgatásán

A Ferrari vezetősége bízik benne, hogy előbb vagy utóbb, de kiderül a teljes igazság a kémügyben, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség újabb bizonyítékok birtokába került a héten. Az olaszok már jelezték, részt kívánnak venni a jövő heti meghallgatáson.

A Ferrari vezetősége bízik benne, hogy előbb vagy utóbb, de kiderül a teljes igazság a kémügyben, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség újabb bizonyítékok birtokába került a héten. Az olaszok már jelezték, részt kívánnak venni a jövő heti meghallgatáson.

A sportot irányító testület szerdai közleményében bejelentette, ahelyett, hogy a Fellebbviteli Bíróságon folytatódna a kémügy, a McLaren képviselőinek ismét a FIA Motorsport Világtanács előtt kell megjelenniük szeptember 13-án Párizsban.

A rivális Ferrari csütörtökön reagált a FIA bejelentésére, és jelezte, részt kíván venni a jövő heti meghallgatáson.

“A Ferrari értesült arról, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség összehívta a Motorsport Világtanács rendkívüli ülését, hogy kivizsgálja az új bizonyítékokat, melyek akár fordulatot is hozhatnak a kémügyben” – állt a Ferrari közleményében. “A Ferrari jelen lesz a szeptember 13-án Párizsban megrendezésre kerülő meghallgatáson, hogy minden részlet napvilágot láthasson. A Ferrari biztos benne, hogy idővel felszínre tör majd az igazság.”

Miközben mindenki azt találgatja, vajon milyen bizonyítékok kerültek elő, a világbajnoki címvédő Fernando Alonso nem kívánta kommentálni azon híreszteléseket, melyek szerint az ő keze is benne van abban, hogy napvilágot láttak eddig titkolt részletek. Paddock értesülések szerint egy e-mail üzenet kapcsán kerültek elő az új bizonyítékok. Alonso és a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa váltott néhány levelet az idei autó beállításairól, és állítólag ez buktatta le a csapatot.

Az Autosport magazin úgy tudja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség a múlt héten értesült az újabb részletekről, és levelet intézett Alonsónak, Hamiltonnal, és de la Rosának, melyben figyelmeztette őket, hogy kötelesek információkat szolgáltatni a szövetségnek az üggyel kapcsolatban.

Egyes források szerint a levél egy olyan mondatot is tartalmazott, miszerint ha bárki használható információkat szolgáltat, és együttműködik a szövetséggel, az egy esetleges büntetéskor felmentésre számíthat.

Azt, hogy Alonso mennyire van benne az ügyben, egyelőre nem tudni, és a FIA sem kívánta kommentálni a híreket, sem az új bizonyítékokról, sem a levél tartalmáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

Az viszont biztos, hogy az új bizonyítékok nem az ügy középpontjában álló két szakembertől, Nigel Stepney-től, és Mike Couglantől érkeztek. Azt is tudni lehet, hogy egyiküknek sem kell megjelennie a szeptember 13-i meghallgatáson.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!