A Ferrari jobb teljesítményt vár el Massától 2011-ben

Komoly javulást vár 2011-ben Felipe Massától a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, miután a brazil versenyző meglehetősen gyenge teljesítménnyel rukkolt elő az elmúlt idényben.


Komoly javulást vár 2011-ben Felipe Massától a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, miután a brazil versenyző meglehetősen gyenge teljesítménnyel rukkolt elő az elmúlt idényben.

A brazil pilóta a 2009-es Magyar Nagydíjon elszenvedett balesetét követően tavaly márciusban több futam kihagyása után tért vissza a mezőnybe, és noha jól indult a szezon, az idő előrehaladtával a brazil tehetség lemaradt az élbolytól.

A döntő pillanat a Német Nagydíjon érkezett el, amikor Massának a csapat érdekeit kellett előtérbe helyeznie, és át kellett adnia a futamgyőzelmet csapattársának, Fernando Alonsónak, aki egészen a szezon végéig harcban volt a világbajnoki címért.

Domenicali elmondta, Massának nehéz volt megbirkóznia a kritikákkal, ám többek között a Bridgestone abroncsai is gondot okoztak számára.

„Fontos, hogy minden versenyző a legerősebbnek érezze magát” – kezdte a versenyző értékelését a csapatfőnök, majd hozzátette, eredményesebb szezont vár a 2008-as év ezüstérmesétől.

„Ha nem tudnak a legerősebbek lenni, nagyon nehéz megszabadulni azoktól a gondolatoktól, melyeket mindannyian kreálunk, ha a dolgok rosszra fordulnak.”

„Úgy gondolom, ez volt az oka Felipe rossz szezonjának, de ki fog lábalni belőle, keményen dolgozik rajta. Ez az oka annak, hogy biztos vagyok abban, egy nagyszerű Felipét látunk majd 2011-ben.”

Domenicali elmondta, Massa tisztában van azzal, hogy 2011-ben bizonyítania kell.

„Tudja, hogy nem engedhet meg magának még egy ilyen szezont.”

A szakember továbbá kijelentette, Massa másfél évvel ezelőtti hungaroringi balesetének semmi köze a gyenge szerepléshez, hiszen fizikailag tökéletes állapotnak örvend.

„Az összes szükséges vizsgálatot elvégeztük. Felipe egy autóversenyző és tökéletesen ép.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS