Friss hírek

A Ferrari jövőre is számít Schumacherre

Azt követően, hogy Michael Schumacher bejelentette, nyakfájdalmai miatt nem tudja vállalni a versenyzést, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elhintette: azon vannak, hogy jövőre három autót indíthassanak, ami lehetővé tenné a német pilóta számára a visszatérést.

Azt követően, hogy Michael Schumacher bejelentette, nyakfájdalmai miatt nem tudja vállalni a versenyzést, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elhintette: azon vannak, hogy jövőre három autót indíthassanak, ami lehetővé tenné a német pilóta számára a visszatérést.

Di Montezemolo szerint Schumacher még nagyon sokat tudna adni a Forma-1-nek, így csapata mindent el fog követni azért, hogy egy harmadik autót is indíthasson a jövő évben, melyet fenntartana a hétszeres világbajnoknak.

A Ferrari elnöke elmondta, hogy jó okuk volt arra, hogy első körben egykori bajnokukat, és ne egy újoncot ültessenek a sérülést szenvedett Felipe Massa helyére.

Hirdetés
 

“Nem szabad elfelejteni, hogy Michael Schumacherről beszélünk” – mondta di Montezemolo a Ferrari hivatalos weboldalán. “Már 40 éves, de még mindig egy másik bolygóról származik. Inkább egy bajnokot részesítek előnyben, még ha idős is, mint egy fiatal, ám középszerű versenyzőt.”

“Tovább folytatjuk a harcot, egészen addig, amíg minden csapat nem kap lehetőséget arra, hogy három autót indíthasson a következő szezonban (és egyet én szívesen Michaelnek adnék).”

“Jobban szeretnék három McLarent és három Renault-t látni, mint három “akárkit”. A BMW távozását követően nem beszélnünk, hanem cselekednünk kell” – tette hozzá az elnök.

Di Montezemolo természetesen nagyon csalódott volt, mikor hétfőn este megtudta, hogy Schumacher nyaksérülése – amit még februárban, egy motorbalesetben szerzett – súlyosabb, mint azt először gondolták, és nem teszi lehetővé számára a visszatérést.

“Hétfőn Németországba utazott egy újabb nyaki röntgenre, ami csak formalitásnak tűnt, de az orvosok találtak valamit, ami nem volt kielégítő, így nem volt mit tennünk” – folytatta az olasz szakember.

“Még februárban volt egy motorbalesete, és már az első kör után érezte Mugellóban, hogy valami nincs rendben. Az egészségeddel pedig nem lehet viccelni.”

Schumacher az elmúlt két hétben négy kilót fogyott, így jelenlegi súlya pontosan ugyanannyi, mint a 2006-os szezonzáró Brazil Nagydíjon volt, mikor utolsó versenyét teljesítette a Forma-1-ben – ami szintén azt bizonyítja, mennyire komolyan készült a visszatérésre.

A Ferrari elnöke elmondta, hogy a német pilóta is roppant csalódott volt amiatt, hogy nem térhet vissza, hiszen rengeteget dolgozott az elmúlt időben azért, hogy elég fitt legyen az augusztus végi Európa Nagydíjra.

A hétszeres világbajnok helyét végül a csapat tesztpilótája, Luca Badoer veszi át Valenciában, aki egészen addig versenyezhet, amíg jól végzi a dolgát, illetve vissza nem tér Massa, árulta el di Montezemolo.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!