A Ferrari kaszálta a legtöbbet tavaly az F1-ben

A Ferrari kapta a legtöbb pénzt a Forma-1 bevételeiből a 2014-es esztendőt követően – derítette ki az AUTOSPORT című angol szaklap.


A Ferrari kapta a legtöbb pénzt a Forma-1 bevételeiből a 2014-es esztendőt követően – derítette ki az AUTOSPORT című angol szaklap.

A Formula One Management a jogdíjakból, a TV-s közvetítésekből, és egyéb szponzorációkból származó bevételeinek 65 százalékát a csapatoknak adja. A bevételek 50 százalékán a konstruktőri tabellán elért eredmények alapján osztozik a mezőny, a maradék 15 százalékot azonban a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes, a McLaren és a Williams osztja fel egymás között a Concorde-egyezmény értelmében.

Miután a Ferrari tavaly csak negyedik lett a gyártók versenyében, 67 millió dollárt kapott – 25 millióval kevesebbet, mint a bajnoki címet szerző Mercedes –, miután azonban a Scuderia további 97 milliót zsebelt be a prémium kifizetésnek hála, többet kaszált 2014-ben, mint bármely más F1-es istálló – összesen 164 millió dollárt.

A Red Bull – mely tavaly második lett az összetettben – 156 milliót kapott, míg a Mercedes 126-ot.

A McLaren ugyan csak kétszer állt dobogóra 2014-ben, mégis 98 millió dollárt tett zsebre, szemben a Williams 83 milliójával – habár a grove-i gárda harmadik lett a konstruktőrök között, és összesen kilenc dobogós eredményt szerzett.

Autosport

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!