Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24NU2D2B52111 // Usage for editorial use only // Ferrari Charles Leclerc
Fotó: Red Bull Racing

A Ferrari kész fontolóra venni, hogy motort adjon a Red Bullnak

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrari kész fontolóra venni, hogy motort adjon a Red Bullnak

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, hajlandóak fontolóra venni azt, hogy motorokat szállítsanak a Red Bull csapatának azt követően, hogy a Honda bejelentette, 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A japán gyártó múlt pénteken erősítette meg, 2022-ben, amikor jelentősen megváltoznak a száguldó cirkusz szabályai, már nem lesz jelen a sportágban.

A Honda döntése váratlanul érte a Red Bullt – nekik most új motorpartner után kell nézniük.

A szabályok szerint egyébként a Renault kénytelen lesz majd erőforrást adni az energiaital-gyárosoknak, hiszen 2022-re ők rendelkeznek a legkevesebb partnercsapattal. A franciák már jelezték, természetesen eleget tesznek kötelességüknek szükség esetén.

A Mercedes mindeközben jelezte, kizárt, hogy motort adnak az osztrák istállónak, az ügyben pedig nemrég a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is megszólalt.

„Nyilván nem fontolgattuk ezt. Viszont olyasvalamiről van szó, amit el kell kezdenünk fontolóra venni” – mondta a szakember.

„Szerintem nem mi döntünk, a Red Bullnak kell felkeresnie bennünket, és megkérnie arra, hogy szállítsunk nekik motorokat. Ők egy nagyszerű csapat, efelől nincs kétség.”

„Azt gondolom, ha nekik is szállítanánk erőforrásokat, az rengeteg energiát emésztene fel, mégis meg kell fontolnunk. De olyasvalami ez, amivel kapcsolatban még nincs álláspontunk. Időt kell szánnunk arra, hogy átgondoljuk, és aztán eldönteni.”

„Nincs sok idő, hiszen nekünk is rendszereznünk kell magunkat, 2022 nincs messze. Hirtelen bejelentés volt ez a Honda részéről, és most nekünk is meg kell fontolnunk valamit, amit néhány napja még nem vettünk fontolóra.”

A Red Bull egyébként 2006 már használta egyszer a Ferrari motorjait, akkor azonban az osztrák istálló még nem számított topcsapatnak az F1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A Ferrari kész fontolóra venni, hogy motort adjon a Red Bullnak
Az F1-es Portugál Nagydíj szombati napja képekben
A Mercedes támogatja a Red Bullt a motorfejlesztések befagyasztásában
Albon: A Red Bullnak nincsenek konkrét elvárásai
Albon: Gyorsabb is lehettem volna más stratégiával
Lelőtték édesapját, Petrov hazautazott a Portugál Nagydíjról