Friss hírek

A Ferrari kész fontolóra venni, hogy motort adjon a Red Bullnak

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, hajlandóak fontolóra venni azt, hogy motorokat szállítsanak a Red Bull csapatának azt követően, hogy a Honda bejelentette, 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A japán gyártó múlt pénteken erősítette meg, 2022-ben, amikor jelentősen megváltoznak a száguldó cirkusz szabályai, már nem lesz jelen a sportágban.

A Honda döntése váratlanul érte a Red Bullt – nekik most új motorpartner után kell nézniük.

A szabályok szerint egyébként a Renault kénytelen lesz majd erőforrást adni az energiaital-gyárosoknak, hiszen 2022-re ők rendelkeznek a legkevesebb partnercsapattal. A franciák már jelezték, természetesen eleget tesznek kötelességüknek szükség esetén.

A Mercedes mindeközben jelezte, kizárt, hogy motort adnak az osztrák istállónak, az ügyben pedig nemrég a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is megszólalt.

„Nyilván nem fontolgattuk ezt. Viszont olyasvalamiről van szó, amit el kell kezdenünk fontolóra venni” – mondta a szakember.

„Szerintem nem mi döntünk, a Red Bullnak kell felkeresnie bennünket, és megkérnie arra, hogy szállítsunk nekik motorokat. Ők egy nagyszerű csapat, efelől nincs kétség.”

„Azt gondolom, ha nekik is szállítanánk erőforrásokat, az rengeteg energiát emésztene fel, mégis meg kell fontolnunk. De olyasvalami ez, amivel kapcsolatban még nincs álláspontunk. Időt kell szánnunk arra, hogy átgondoljuk, és aztán eldönteni.”

„Nincs sok idő, hiszen nekünk is rendszereznünk kell magunkat, 2022 nincs messze. Hirtelen bejelentés volt ez a Honda részéről, és most nekünk is meg kell fontolnunk valamit, amit néhány napja még nem vettünk fontolóra.”

A Red Bull egyébként 2006 már használta egyszer a Ferrari motorjait, akkor azonban az osztrák istálló még nem számított topcsapatnak az F1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!