A Ferrari kettős győzelemre készült Szingapúrban - F1VILÁG.HU

A Ferrari kettős győzelemre készült Szingapúrban

HIRDETÉS

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapatának meg volt a sebessége ahhoz, hogy az első két helyen végezzen a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, ami végül rémálomként végződött az olasz gárda számára.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapatának meg volt a sebessége ahhoz, hogy az első két helyen végezzen a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, ami végül rémálomként végződött az olasz gárda számára.

Massa magabiztosan vezette a versenyt, mikor az első biztonsági autós periódus alatt kihajtott a boxutcába.

A brazil versenyző zöld jelzést kapott, és azonnal ki is lőtt szerelői közül, ám az üzemanyagtöltő csöve még autójához volt csatlakoztatva, amit tőből kiszakított, és azzal együtt indult el a boxutcában, majd a kijárat előtt megállt.

A Ferrari szerelők azonnal a segítségére siettek, és amit tudták, leszedték a csövet autója oldaláról. Massa – aki később még egy áthajtásos büntetést is kapott, veszélyes kiengedésért – végül a tizenharmadik helyen futott célba, mellyel hét pontra nőtt lemaradása a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben a bajnokságban.

“Hat pontot vesztettünk, így jelenleg hét pont a lemaradásom” – mondta Massa. “Akár a bajnokságot is vezethetnénk, hiszen nagyon jó volt a sebességünk, és könnyedén az első két helyen végezhettünk volna, és akkor most minden más lenne. Azonban néha megtörténik az ilyen. Mindannyian emberek vagyunk, senki nem hibátlan.”

“Nem egy olyan ember vagyok, aki azonnal leordítja mások fejét, így a futam után azonnal odamentem hozzá (ahhoz a szakemberhez, aki hibázott és idő előtt adott zöld jelzést), mert egységesnek kell maradnunk, és mindenkire szükségünk van az utolsó három versenyen.”

“A hét pont az hét pont, azonban még 30 egység megszerezhető a szezon hátralévő részében, és egy nagyon gyors autóval rendelkezünk.”

A Ferrari az idei évtől egy teljesen egyedi elektronikus jelzőrendszert használ a tradicionális nyalóka helyett a boxutcában, ám Massa úgy gondolja, hogy ezt a problémát is emberi mulasztás okozta.

“Nem a jelzések okozták a problémát” – mondta a brazil. “A problémát emberi mulasztás okozta. Ez a jelzőrendszerrel és a nyalókával ugyanúgy megtörténhet. Visszatérhetünk a nyalókához, de nem ez volt a problémánk a hétvégi versenyen.”

“Zöld jelzést kaptam, és kilőttem. Az egyetlen gond az volt, hogy valaki hibázott, és rosszkor jött a zöld jelzés. Aztán történt, ami történt a tankkal és mindennel. Szóval ez volt a legnagyobb probléma” – tette hozzá Massa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!