A Ferrari kiáll a küszködő Massa mellett - F1VILÁG.HU

A Ferrari kiáll a küszködő Massa mellett

HIRDETÉS

Teljes mértékben kiáll versenyzője, Felipe Massa mellett a Ferrari Forma-1-es csapata, noha a brazil pilóta az elmúlt időszakban képtelen volt jó eredményeket elérni a patinás istálló számára.


Teljes mértékben kiáll versenyzője, Felipe Massa mellett a Ferrari Forma-1-es csapata, noha a brazil pilóta az elmúlt időszakban képtelen volt jó eredményeket elérni a patinás istálló számára.

Massa számára ígéretesen indult a 2013-as bajnokság, a legutóbbi négy versenyen azonban összesen mindössze 12 pontot gyűjtött, és többször is összetörte versenyautóját.

A 32 esztendős versenyző a múlt hétvégi Német Nagydíjat is feladni kényszerült, miután a verseny negyedik körében megpördült.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke mindazonáltal kijelentette, mindenben támogatják Massát.

„Mindig is mondtam, hogy nagyon bízunk Felipében”
– mondta a szakember.

„Tudom, hogy ez most egy nagyon kritikus és nehéz pillanat, hiszen elsősorban ő az, aki csalódott. Az egyetlen dolog, amit ilyenkor teszünk, hogy mögé állunk, és keményen dolgozunk együtt vele, mert szükségünk van rá, hogy küzdjünk a konstruktőrök versenyében, és a többiek is nagyon közel vannak.”

„Nagyon jól érzi, hogy a csapat 100 százalékig mellette áll.”

Massa – kinek szerződése az idei szezont követően lejár Maranellóban – még a hónap elején úgy nyilatkozott, bízik abban, hogy a Ferrari meghosszabbítja majd kontraktusát.

„Biztos vagyok abban, hogy a Forma-1-ben leszek jövőre is” – mondta a 32 esztendős versenyző az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott interjújában.

„Azt hiszem, jó esélyem van arra, hogy a Ferrarinál maradjak, szóval majd kiderül. Csak a versenyekre fogok koncentrálni, hiszen az eredmények azok, amik számítanak. Szeretnék jó versenyeket futni, és optimista vagyok azt illetően, hogy a Forma-1-ben maradok majd, és jó esélyem lesz arra, hogy a Ferrarinál folytassam.”

Massa mindazonáltal kijelentette, amíg a Ferrari nem dönt sorsáról, addig nyitott szemmel kell járnia a paddockan, és fontolóra kell vennie más lehetőségeket is – beleértve például a Red Bull Racinget, mely csapatnál Mark Webber év végi távozása után megüresedik majd egy hely.

Hirdetés

„Azt gondolom, ha van egy csapat, mely bajnoki címeket nyer, és az elmúlt három évben verhetetlen volt, akkor az mindig lehetőséget jelent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!