A Ferrari kivizsgálja az idei problémákat

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali ígéretet tett Felipe Massának, hogy az olasz gárda egy alapos vizsgálatsorozatba kezd, hogy kiderítse, mi okozta azokat a megbízhatósági problémákat, melyek miatt elbukta az idei bajnokságot.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali ígéretet tett Felipe Massának, hogy az olasz gárda egy alapos vizsgálatsorozatba kezd, hogy kiderítse, mi okozta azokat a megbízhatósági problémákat, melyek miatt elbukta az idei bajnokságot.

Massa egy ponttal ugyan, de csatát vesztett legnagyobb riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, aki a szezonzáró Brazil Nagydíj utolsó körének utolsó kanyarjában ugrott fel a számára vb-címet jelentő ötödik pozícióba.

Azonban Domenicali a Ferrari szokásos évadzáró partiján elmondta, nem az utolsó versenyen veszítették el a bajnoki címet, hanem korábbi problémáik miatt – mint amilyen a magyarországi motorhiba, vagy a szingapúri balul elsült boxkiállás volt – kerültek lehetetlen helyzetbe.

“Sajnáljuk Felipét, aki egy fantasztikus szezont teljesített” – mondta a csapatvezető a Ferrari több száz dolgozója előtt Maranellóban.

“Nem Brazíliában veszítettük el a bajnokságot, hanem már jóval előbb, mikor megbízhatósági problémáink voltak, illetve hibáztunk. Meg kell vizsgálnunk az okokat, hogy megbizonyosodjunk arról, mindez nem fog előfordulni jövőre. Most pedig gratulálnunk kell ellenfeleinknek, mert nagyon erősek voltak, és kiérdemelték, amit elértek.”

Domenicali továbbá dicsérő szavakkal illette a csapat dolgozóit, akik éjt nappallá téve azon voltak, hogy a Ferrari tíz éve alatt megszerezhesse nyolcadik bajnoki címét, amire még nem volt példa a sport történetében.

“Mindnyájatoknak gratulálni szeretnék azért, amit véghezvittetek az idei évben: megérdemeltük ezt a címet, mert soha nem adtuk fel” – mondta Domenicali. “Nem volt egyszerű a szezonunk, rengeteg minden történt, de mindig tudtuk, hogy miként kell reagálni a dolgokra.”

“Tisztán emlékszem, hogy az elmúlt nyáron arra kértünk benneteket, hogy még keményebben dolgozzatok annak érdekében, hogy ismét visszatérhessünk az élre. Megcsináltuk, és ezért minden elismerésem. A lehető legjobb autót raktuk össze, és ez nagyban a ti érdemetek.”

Domenicali elődjéről, Jean Todtról, és a Ferrari elnökéről, Luca di Montezemolóról is ejtett egy-két szót.

“Elnökünk mindig is közel állt hozzánk, és mindig támogatott bennünket” – mondta. “Azt kérte tőlünk a tavalyi év végén, hogy legyen meg a nyolcadik bajnoki címünk tíz év leforgása alatt, és ezt teljesítettük. Todt, aki egy új szerepben van jelen az idei évben, minden lépésünket követte, segítette a munkánkat tapasztalatával és tudásával.”

“Elmondhatom, hogy ilyen magas pozícióban hatalmas nyomás nehezedik az emberre, és nagyon fontos volt számomra, hogy tudtam, mindenben számíthatok rájuk és támogatnak” – tette hozzá Domenicali.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS