IMOLAGP

A Ferrari komoly változtatásokat sürget

Komoly változtatásokat sürget a Forma-1-ben a királykategória egyik, ha nem a legpatinásabb alakulatának elnöke, Luca di Montezemolo.


Komoly változtatásokat sürget a Forma-1-ben a királykategória egyik, ha nem a legpatinásabb alakulatának elnöke, Luca di Montezemolo.

A Ferrari részéről az elmúlt években már több alkalommal hallhattunk olyan megnyilvánulásokat, melyek szerint a sportág életben maradásához radikális változtatásokra van szükség.

A maranellói gárda elnöke, Luca di Montezemolo a helyszínen tekinti meg a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, és természetesen ismét hangot adott véleményének a száguldó cirkusz jelenlegi állapotával kapcsolatban.

„Egy olyan Forma-1-et akarunk, ami kevesebb költséggel jár” – mondta di Montezemolo szombaton.

„Mondják meg nekem, miért kell ennyi pénzt elköltenünk arra, hogy 24 órát eltöltsünk a szélcsatornában egy olyan kis szárnyelemmel, melynek értéke a nyilvánosság számára gyakorlatilag nulla, a televízió számára nulla, és nekem, autógyártónak kevesebb, mint nulla, mert ezt soha nem fogjuk használni utcai autókon!”

„A Ferrari több mint 60 éve van a Forma-1-ben. A siker az F1-ben döntő fontosságú. A Ferrari pedig maradni fog, ha a Forma-1 Forma-1 marad, és nem elektronikus autók, vagy játékautók versenyeznek benne. Ez az egész az innovációról és a technológiáról szól, ha pedig pénzt kell költeni, akkor inkább költsük azt alapos kutatásokra, mintsem olyasvalamire, aminek semmi köze a versenyzéshez.”

A Ferrari elnöke pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, Jean Todttal, valamint a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal találkozott, és egyeztettek a királykategória jövőjéről is.

„Olyan szabályokat akarok, melyek lehetővé teszik, hogy kevesebbet költsünk, mert nem hiszem abban, hogyha azt mondjuk, erre a területre nem költhetünk annyit, akkor azt kontrollálni is tudjuk. Véleményem szerint az elmúlt időszakban valaki csalt is ebben a dologban.”

„Szóval tisztább szabályokat szeretnék, melyek kevesebb költséggel járnak a csapatoknak, különösen olyan dolgok tekintetében, melyek a nézők, illetve a versenyzés szempontjából nem létfontosságúak.”

Di Montezemolo szót ejtett a versenyhétvégék menetéről is, elmondása szerint ugyanis el kell gondolkodni azon is, hogy nincs-e szükség valamiféle változtatásra ebben a tekintetben is.

„Talán tévedek, de nagyon óvatosnak kell lennünk, ha javítani akarunk a Forma-1-en, mint show-n. Mondok egy példát: másfél óra túl hosszú a fiatal emberek számára. Talán jobb volna, ha ehelyett két részre szednénk a versenyeket.”

„Lehet, hogy hiba volna, de ki kell találnunk valamit, nem lehetünk mindig ugyanolyanok. Innovatívnak kell lennünk anélkül, hogy elveszítenénk a Forma-1 DNS-ét, mint a technológiát vagy az innovációt. Manapság, ha az utolsó 10 körben az élen vagy, arra kell figyelned, hogy óvd a gumikat, mert lehet, hogy nem jutsz el a célig, és ugyanez a helyzet a motorral. Ez olyasvalami, amit meg kell vizsgálnunk.”

„Nem hiszem, hogy jó, ha júliusban és augusztusban délután 2 órakor tartjuk a versenyeket, amikor az emberek a tengerparton, vakációjukon vannak. A futballmeccsek 6, 7, illetve 8 órakor kezdődnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!