A Ferrari komoly változtatásokat sürget

Komoly változtatásokat sürget a Forma-1-ben a királykategória egyik, ha nem a legpatinásabb alakulatának elnöke, Luca di Montezemolo.


Komoly változtatásokat sürget a Forma-1-ben a királykategória egyik, ha nem a legpatinásabb alakulatának elnöke, Luca di Montezemolo.

A Ferrari részéről az elmúlt években már több alkalommal hallhattunk olyan megnyilvánulásokat, melyek szerint a sportág életben maradásához radikális változtatásokra van szükség.

A maranellói gárda elnöke, Luca di Montezemolo a helyszínen tekinti meg a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, és természetesen ismét hangot adott véleményének a száguldó cirkusz jelenlegi állapotával kapcsolatban.

„Egy olyan Forma-1-et akarunk, ami kevesebb költséggel jár” – mondta di Montezemolo szombaton.

„Mondják meg nekem, miért kell ennyi pénzt elköltenünk arra, hogy 24 órát eltöltsünk a szélcsatornában egy olyan kis szárnyelemmel, melynek értéke a nyilvánosság számára gyakorlatilag nulla, a televízió számára nulla, és nekem, autógyártónak kevesebb, mint nulla, mert ezt soha nem fogjuk használni utcai autókon!”

„A Ferrari több mint 60 éve van a Forma-1-ben. A siker az F1-ben döntő fontosságú. A Ferrari pedig maradni fog, ha a Forma-1 Forma-1 marad, és nem elektronikus autók, vagy játékautók versenyeznek benne. Ez az egész az innovációról és a technológiáról szól, ha pedig pénzt kell költeni, akkor inkább költsük azt alapos kutatásokra, mintsem olyasvalamire, aminek semmi köze a versenyzéshez.”

A Ferrari elnöke pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, Jean Todttal, valamint a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal találkozott, és egyeztettek a királykategória jövőjéről is.

„Olyan szabályokat akarok, melyek lehetővé teszik, hogy kevesebbet költsünk, mert nem hiszem abban, hogyha azt mondjuk, erre a területre nem költhetünk annyit, akkor azt kontrollálni is tudjuk. Véleményem szerint az elmúlt időszakban valaki csalt is ebben a dologban.”

„Szóval tisztább szabályokat szeretnék, melyek kevesebb költséggel járnak a csapatoknak, különösen olyan dolgok tekintetében, melyek a nézők, illetve a versenyzés szempontjából nem létfontosságúak.”

Di Montezemolo szót ejtett a versenyhétvégék menetéről is, elmondása szerint ugyanis el kell gondolkodni azon is, hogy nincs-e szükség valamiféle változtatásra ebben a tekintetben is.

„Talán tévedek, de nagyon óvatosnak kell lennünk, ha javítani akarunk a Forma-1-en, mint show-n. Mondok egy példát: másfél óra túl hosszú a fiatal emberek számára. Talán jobb volna, ha ehelyett két részre szednénk a versenyeket.”

„Lehet, hogy hiba volna, de ki kell találnunk valamit, nem lehetünk mindig ugyanolyanok. Innovatívnak kell lennünk anélkül, hogy elveszítenénk a Forma-1 DNS-ét, mint a technológiát vagy az innovációt. Manapság, ha az utolsó 10 körben az élen vagy, arra kell figyelned, hogy óvd a gumikat, mert lehet, hogy nem jutsz el a célig, és ugyanez a helyzet a motorral. Ez olyasvalami, amit meg kell vizsgálnunk.”

„Nem hiszem, hogy jó, ha júliusban és augusztusban délután 2 órakor tartjuk a versenyeket, amikor az emberek a tengerparton, vakációjukon vannak. A futballmeccsek 6, 7, illetve 8 órakor kezdődnek.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!