A Ferrari komoly visszaesésre számít a hajrában

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint eddig tudták tartani magukat, és a szezon hátralévő négy futamán drasztikusan visszaesik majd teljesítményük a többiekével szemben, ami egyenes következménye annak, hogy már egy ideje nem fejlesztik idei autójukat.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint eddig tudták tartani magukat, és a szezon hátralévő négy futamán drasztikusan visszaesik majd teljesítményük a többiekével szemben, ami egyenes következménye annak, hogy már egy ideje nem fejlesztik idei autójukat.

Annak ellenére, hogy az olasz alakulat már a július végi Magyar Nagydíj óta nem mutat be új elemeket, kiválóan teljesített az elmúlt versenyeken, sőt mi több, idei legjobb időszakán van túl, hiszen folyamatosan az első háromban végzett.

Igen ám, de Domenicali úgy gondolja, hogy eddig bírták tartani magukat, miután mindkét versenyzőjük a mezőny második felében végzett a pénteki szabadedzéseken Szingapúrban.

Bár a pénteki tréningeken elért időeredmények nem szoktak mérvadóak lenni, mert mindenki más taktikával köröz, a csapatfőnök biztos abban, hogy nagyon nehéz dolguk lesz a hétvégén, és ismét tökéletes munkát kell végezniük, ha az élmezőnnyel akarnak harcolni.

“Tiszta sor, hogy mikor az ember elemzi a mai időeredményeket, akkor számos ismeretlen tényezőt figyelembe kell vennie, de az is teljesen világos számunkra, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben” – mondta Domenicali a pénteki edzések után.

“Emellett, ha a legtöbb csapat folyamatosan komoly technikai újításokat hoz magával, míg mi az elmúlt két hónapban teljesen befagyasztottuk az F60-as modell fejlesztését, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy ilyen helyzetben találjuk magunkat.”

“Ennek ellenére csakis magunkra kell koncentrálnunk, és ismét meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni a csomagunkból, ahogy azt tettük az elmúlt néhány versenyen. Ha sikerül jó munkát végezünk, akkor az eredmények is jönnek.”

Az elmúlt versenyeken brillírozó Kimi Raikkönen viszont nem látja ennyire siralmasan a helyzetet, mert véleménye szerint a pénteki idők semmit nem mondanak, így várniuk kell holnapig, hogy megtudják, lesz-e esélyük harcba szállni a dobogós helyekért.

“Egy olyan péntek volt, mint bármelyik többi” – mondta a finn, aki csak a 14. helyen végzett a második edzésen. “Volt néhány kisebb problémánk az autóval, de sikerült teljesítenünk az előre kiírt programunkat.”

“Ami az időket illeti, fogalmunk nincs, ki mennyi üzemanyaggal körözött, szóval várnunk kell holnapig, hogy megtudjuk, mit tudunk tenni az időmérőn. Túl korai még arról beszélni, hogy harcba szállhatunk-e a dobogós helyezésekért, ahogy azt az elmúlt versenyeken tettük.”

Csapattársa, Giancarlo Fisichella, aki két hellyel hátrébb, három tizedes hátrányban a 16. pozícióban zárta a mai napot, a következőkkel folytatta: “Egy nehéz napon vagyunk túl.”

“Az autó idegesen viselkedett, és még nem sikerült megtalálnunk a helyes beállításokat. Most le kell ülnünk a csapattal, hogy a lehető legjobban megpróbáljunk felkészülni az időmérőre, és a versenyre.”

“Célom az, hogy javítsak a monzai eredményemen, de tudom, hogy ez nem lesz egyszerű.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!