A Ferrari látni akarja, Schumacher érdemes-e a csapat ülésére - F1VILÁG.HU

A Ferrari látni akarja, Schumacher érdemes-e a csapat ülésére

Alaposan figyelemmel kíséri majd Mick Schumacher fejlődését első Forma-1-es idényében a Ferrari. A német pilóta a Haastól kap lehetőséget, a cél pedig, hogy egy napon a maranellói istállónál versenyezzen.

Schumacher már jó ideje tagja a Ferrari versenyzői akadémiájának, a Forma-2-es sorozat tavalyi megnyerése után pedig idén már az autósportok csúcsosztályában, a Forma-1-ben bizonyíthat.

A német pilóta a Haas autóját vezetheti majd az előttünk álló idényben, a Ferrarinál pedig továbbra is nagyon odafigyelnek majd rá. Ugyan az olaszok jelenleg a Charles Leclerc – Carlos Sainz kettőssel képzelik el jövőjüket, a Scuderia nem titkolt célja, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia egy napon náluk versenyezzen. A 2021-es idény viszont a tanulásról fog szólni számára.

„Micket, mint egyik fiatal versenyzőnket, a Haas csapatánál helyeztük el. És ez egy csodás lehetőség” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. „Mick továbbra is tagja marad a Ferrari akadémiájának, juniorprogramunk célja pedig nem az, hogy versenyzőket képezzen ki a Forma-1-be, hanem az, hogy versenyzőket neveljen ki a Ferrari csapatának.”

Binotto azt mondja, Schumacher számára nagyon fontos tanulóév lesz a 2021-es idény a Forma-1-ben.

„Micknek lehetősége lesz arra, hogy nyugodtan tanuljon a Haasnál. Ha a Forma-2-ből feljebb lépsz a Forma-1-be, nem kerülhet már első évedben a vörös autóba. Az túl nagy felelősséggel járna egy ilyen tapasztalatlan pilótának. De abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kiváló a kapcsolatunk partnereinkkel, és lehetőségük van fiataljainknak, hogy nyugodtan fejlődjenek.”

„Nagyon szoros a partnerség köztünk és a Haas között. Mick most lehetőséget kap arra, hogy fejlődjön a csapattal, miközben továbbra is a Ferrari-akadémia támogatását élvezi.”

A Ferrari pedig nagyon odafigyel majd Schumacherre: a juniorversenyzők fejlődését a csapat rutinos mérnöke, Jock Clear segíti majd, aki évek óta egyfajta szárnysegédje már Charles Leclerc-nek is.

„Nagyon odafigyelünk majd Mick fejlődésére” – mondta Binotto.

Charles Leclerc szerződése egyébként 2024 végéig szól a Ferrarinál, míg az újonnan érkezett Carlos Sainz 2022 végéig írt alá a maranellóiakkal. Elméletben tehát Mick Schumacher akár már 2023-ban a Scuderia versenyzője lehet…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!