Friss hírek

A Ferrari lesz a BMW utód motorszállítója

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, hogy a hinwili bázisú gárda Ferrari erőforrásokat fog használni a jövő évben, amennyiben lehetőséget kap az indulásra az új tulajdonosi háttérrel.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, hogy a hinwili bázisú gárda Ferrari erőforrásokat fog használni a jövő évben, amennyiben lehetőséget kap az indulásra az új tulajdonosi háttérrel.

Azt követően, hogy bejelentette év végi távozását, a német autógyártó vevőt talált f1-es csapatára, amely így megmenekülhet, feltéve, ha lesz helye a rajtrácson a jövő évben, ugyanis az FIA a Lotus F1 Teamnek ítélte meg az utolsó, 13. rajthelyet.

Theissen azonban elmondta, hogy a csapat vezetése és az új tulajdonos, a Qadbak Investment is biztos abban, hogy rajthoz állhatnak jövőre.

Hirdetés
 

Ez kétféleképpen valósulhat meg: az FIA vagy meggyőzi a többieket, hogy emeljék meg a létszámot 14-re, vagy pedig valaki visszalép.

“Magabiztosak vagyunk, hogy ott leszünk a rajtrácson jövőre, és az új befektető állítólag igen erős” – mondta a német szakember a riportereknek Szingapúrban. “Nem csak a létszámot szeretnénk növelni, hanem igenis erősek akarunk maradni.”

“A csapat nagyon pozitív, a hangulat jó. Egy átfogó javítócsomaggal érkeztünk erre a pályára, és el szeretnénk érni valamit a hátralévő négy versenyen. A befektetők ismerik a csapat pénzügyi struktúráját, és tiszta képük van arról, hogy mit szeretnének elérni.”

“Ha jövőre egy erős csapatot akarnak, akkor be kell fektetni. Jelenleg is dolgozunk a jövő évi autón. Minden erőnkkel tovább folytatjuk a munkát, ez az új befektetők érdeke is, szóval egyelőre nem érzékelünk semmi változást.”

Azt továbbra sem tudni, hogy a csapat 20%-os tulajdonrészével rendelkező Peter Sauber marad-e a jövőben, azonban az már biztos, hogy a BMW utódcsapata, ahogy korábban a Sauber istálló, Ferrari motorokat használ majd 2010-ben.

“Ferrari motorok kerülnek az autóba” – erősítette meg Theissen, aki se nem cáfolta, se nem erősítette meg azokat a híreszteléseket, melyek szerint ő marad az új csapat vezetője.

“A személyes jövőm teljesen nyitott, és nyitott is marad az idei szezon végéig. Nem segítene, ha összekeverném a saját helyzetemet mindazzal a kemény erőfeszítéssel, amit a csapat megmentésébe fektetünk. Ezen van még időnk gondolkodni.”

Az viszont továbbra sem derült ki, hogy pontosan kik állnak a Qadbak mögött. A csapat korábbi közleményéből annyi derült csak ki, hogy “közel-keleti és európai bázisú családok” alkotják a befektetőcsoportot.

“Eddig a Qadbak nem azonosította szervezeti hátterét a csapatnak. Titkosan akarják kezelni” – mondta Theissen. “Bizonyos információk rendelkezésre állnak a BMW egyes dolgozói számára, de mindössze ennyi, amit mondani tudok erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!