A Ferrari ma, a Red Bull jövő héten zárja be F1-es gyárát

G.P. AUSTRALIA F1/2020 - MELBOURNE 12/03/2020 credit: © Scuderia Ferrari Press Office
Fotó: Scuderia Ferrari
Mától 3 hétig bezárja maranellói gyárát a Ferrari Forma-1-es csapata – mindezt azok után, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán bejelentette, március-áprilisre előrehozza az egyébként augusztusra tervezett kötelező gyárbezárásokat.

A Forma-1 szabályai szerint a királykategória csapatai a nyári szünetben 14 napos leállást kötelesek elrendelni, ám miután a 2020-as idény rajtja várhatóan júniusra csúszik, a gyárbezárást előrehozták tavaszra.

A csapatok így márciusban vagy áprilisban kell, hogy bezárjanak, ráadásul a leállás időtartamát is kiterjesztették 21 napra.

A Ferrari szerdán rögtön bejelentette, ők mától, tehát március 19-től számolják a háromhetes időszakot – hiszen a munkát néhány napja már eleve felfüggesztették Maranellóban a koronavírus miatt. A Ferrari kötelező gyárbezárása április 9-ig tart.

A Red Bull szintén bejelentést tett szerdán: ők március 27-én zárnak be három hétre, míg az Alfa Romeo háromhetes leállási időszaka március 23-án kezdődik. A Haas csapata ugyancsak megerősítette, a Ferrarihoz hasonlóan március 19. és április 8. között tartanak zárva.

F1-es híradó az F1Világon!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS