Friss hírek

A Ferrari ma, a Red Bull jövő héten zárja be F1-es gyárát

Mától 3 hétig bezárja maranellói gyárát a Ferrari Forma-1-es csapata – mindezt azok után, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán bejelentette, március-áprilisre előrehozza az egyébként augusztusra tervezett kötelező gyárbezárásokat.

A Forma-1 szabályai szerint a királykategória csapatai a nyári szünetben 14 napos leállást kötelesek elrendelni, ám miután a 2020-as idény rajtja várhatóan júniusra csúszik, a gyárbezárást előrehozták tavaszra.

A csapatok így márciusban vagy áprilisban kell, hogy bezárjanak, ráadásul a leállás időtartamát is kiterjesztették 21 napra.

A Ferrari szerdán rögtön bejelentette, ők mától, tehát március 19-től számolják a háromhetes időszakot – hiszen a munkát néhány napja már eleve felfüggesztették Maranellóban a koronavírus miatt. A Ferrari kötelező gyárbezárása április 9-ig tart.

A Red Bull szintén bejelentést tett szerdán: ők március 27-én zárnak be három hétre, míg az Alfa Romeo háromhetes leállási időszaka március 23-án kezdődik. A Haas csapata ugyancsak megerősítette, a Ferrarihoz hasonlóan március 19. és április 8. között tartanak zárva.

F1-es híradó az F1Világon!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!