A Ferrari már a hétvégén megelőzheti a McLarent - F1VILÁG.HU

A Ferrari már a hétvégén megelőzheti a McLarent

HIRDETÉS

Felipe Massa szerint a Ferrari már a soron következő versenyeken képes lesz legyőzni legnagyobb riválisát, közvetlen azután, hogy a Forma-1-es mezőny az amerikai kitérő után visszatér Európába.

Felipe Massa szerint a Ferrari már a soron következő versenyeken képes lesz legyőzni legnagyobb riválisát, közvetlen azután, hogy a Forma-1-es mezőny az amerikai kitérő után visszatér Európába.

Az olasz alakulat egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt brit riválisával az elmúlt három futamon, ahol a McLaren zsinórban három győzelmet aratott, és ezzel 35 pontra növelte előnyét a Ferrarival szemben a bajnoki összetettben.

Mindezek ellenére Massa úgy gondolja, hogy az elmúlt héten Silverstone-ban letesztelt új fejlesztések meghozhatják a várt sikert, és a Ferrari hamarosan visszatér nyerő formájához, és megkezdheti a felzárkózást a bajnoki pontversenyben.

“Elégedett vagyok a Silverstone-ban tapasztaltak után. Ahogy beültem az autóba, rögtön azt tapasztaltam, hogy hatalmas fejlődésen ment keresztül az F2007-es az elmúlt futam óta” – mondta Massa a Gazzetta dello Sportnak. “Optimistán várom a következő versenyeket. Véleményem szerint a McLaren előtt lehetünk, azonban legfőbb célunk az, hogy a végén mi győzzünk. Rájöttünk, hogy mi nem működött az elmúlt három versenyen, bár sajnos igen nagy lemaradást halmoztunk fel.”

“Azonban még nincs vége a küzdelemnek, és soha nem adjuk fel” – folytatta a brazil pilóta. “Kipróbáltuk az új, lágy keverékeket, és azonnal jó időket értünk el velük. Tisztában vagyok azzal, hogy Silverstone mindig is feküdt a Ferrarinak, viszont sikerült javítanunk olyan dolgokon, melyek az elmúlt versenyeken nem működtek.”

Massa csapattársa, Kimi Raikkönen ugyan jóval óvatosabban nyilatkozott a hétvégi Francia Nagydíj előtt, ám ő is megerősítette, a Ferrarinak sikerült előrelépést elérnie Silverstone-ban.

“Az autó sokkal jobb, efelől semmi kétségem” – mondta a finn pilóta, aki a szezon harmadik állomásának helyet adó Bahreini Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogóra. “Eredményes tesztet zártunk Silverstone-ban. Azt azonban nehéz lenne megjósolni, hogy a többiek milyen munkát végeztek. Egy biztos, a felkészülés alatt sikerült megoldást találnunk néhány korábbi problémára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!