Friss hírek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Fotó: Scuderia Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

A Ferrari egyelőre nem úgy teljesít az idei évben, ahogy a téli tesztek alapján a szurkolók – és maga az istálló is – várta volna. 

Az olaszok mindössze két dobogós helyezést szereztek idén, és míg a Mercedes nagy előnnyel vezeti a bajnokságot, a Ferrari 57 pontos lemaradással áll a második helyen. 

„Nehéz megértenünk, hogy miért hullámzó a teljesítményünk” – nyilatkozta a csapatfőnök. 

„Részleteiben még mindig nem sikerült rájönnünk, hogy miért voltunk annyira gyengék Ausztráliában. Bahreinben versenyképesek voltunk, de nem volt szerencsék. Kínában pedig nem voltunk elég gyorsak.”

Baku fontos helyszín a Ferrari számára, és egyben nagy kihívást is jelent: utcai pálya, azonban hosszú egyenesek és szűk kanyarok egyaránt megtalálhatóak rajta, ami kihívás elé állítja a csapatokat. Binotto azonban arra számít, új fejlesztéseik eredménye már Bakuban látszani fog. 

Sejtjük, hogy hol vannak gyengeségeink, de bizonyos pályákon ezek jobban kijönnek. Arra kell koncentrálnunk, hogy ezeket a problémákat kiküszöböljük. A fejlődési ritmusunkat magasan kell tartanunk, és az első eredményeknek már Azerbajdzsánban meg kell mutatkozniuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!