Friss hírek

A Ferrari már kutatja, miért volt olyan jó a Red Bullok végsebessége

Gőzerővel dolgozik a Ferrari Forma-1-es csapata azon, hogy kiderítse, miért volt előnyben a Red Bull a bahreini versenypálya egyeneseiben – nyilatkozta pénteken Carlos Sainz.

A Ferrari és a Red Bull nagy csatát vívott Bahreinben, és a GPS-adatokból ugyanakkor kiderült, a két istálló versenyautója eltérő tempókarakterisztikával rendelkezett az évadnyitón. Miközben a Ferrari F1-75-ös kódjelű modellje a kigyorsításokon és a lassú kanyarokban volt igazán kiemelkedő, addig a Red Bull RB18-asa az egyenesek végén, és a gyors kanyarokban remekelt.

Az évad első versenyhétvégéje után mégis rengetegen hangoztatták, a Ferrari motorelőnybe került a riválisokkal szemben. A látott teljesítménykülönbségek pedig igazán érdekfeszítőek, hiszen az alacsonyabb leszorítóerő-szint elméletileg nem tehette volna lehetővé a Red Bull számára, hogy domináljon bizonyos kanyarokban. Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva elárulta, Maranellóban már vizsgálják a látottakat.

Hirdetés
 

„Ez is az egyik olyan dolog, amit vizsgálunk, főleg azért, mert tudjuk, hogy ennek is szerepe volt a Red Bullhoz képesti lemaradásunkban. Elemezzük a légellenállás-szinteket, és azokat a dolgokat, amiket tudunk, hogy lássuk, lehetünk-e erősebbek a pálya ilyen részein” – mondta a spanyol.

„Ez is azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk a motorunk, illetve minden más tekintetében, de a többiek továbbra is versenyképesek. Nekik is erős erőforrásuk van és légellenállás-szintjük, szóval kemény versengés lesz.”

A spanyol pilóta hozzátette, szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a Ferrarinak tényleg a legjobb motorja van jelenleg a Forma-1-ben.

„Nem kimagasló, de remek motor. A Red Bullnak jobb volt a végsebessége, mint a miénk, és senki sem beszél a Honda motorjáról. Úgy tűnik, hirtelen a Ferrari lett a csúcs, de a Red Bull 5 km/h-val gyorsabb volt. Beszélnünk kell a többiekről is, nemcsak a Ferrariról. Momentán sokkal nyugodtabbak lehetünk a megbízhatósággal kapcsolatban.”

Mivel a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjnak otthon adó dzsiddai versenypályán nagy jelentősége van a jó végsebességnek, a Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc is azt mondja, fontos, hogy válaszokat kapjanak.

„Határozottan rajta vagyunk az ügyön” – mondta a monacói. „Nyilván vizsgáljuk a dolgot, de szerintem pályáról pályára változhat. Látva azt, amit a Red Bull mutatott a bahreini egyenesekben, előfordulhat, hogy ezen a fajta pályán még erősebbek lesznek. Szóval tovább kell nyomnunk ezen a fronton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!