A Ferrari már nem számol Schumacherrel

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Michael Schumacher veheti át Luca Badoer helyét a hétvégi verseny után, ha nem dobbant az olasz tesztpilóta a Belga Nagydíjon.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Michael Schumacher veheti át Luca Badoer helyét a hétvégi verseny után, ha nem dobbant az olasz tesztpilóta a Belga Nagydíjon.

Badoer borzalmasan gyengén teljesített visszatérő versenyén Valenciában, ahol a rajtrács végéről indulva, többszöri kicsúszás és hibázás után, végül utolsóként ért célba.

Nem csoda, hogy sokan támadták a Ferrari vezetését, hogy mégis hogyan gondolták, hogy egy olyan pilótával helyettesítik Felipe Massát, aki már majd’ 10 éve nem indult forma-1-es versenyen, miközben óriási harcban vannak az egyre jobban teljesítő McLarennel a konstruktőri harmadik helyért.

Az olaszok eredetileg Schumachert akarták beültetni a megüresedett autóba, ám a német klasszisnak vissza kellett táncolnia, ugyanis az első teszt után kiderült, hogy még nem épült fel teljesen korábbi nyaksérüléséből, így kockázatos lenne számára a versenyzés.

Bár orvosai nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy a szezon egy későbbi részében visszatérhet, Domenicali kijelentette, hogy Schumacher biztosan nem fog rajthoz állni az idei évben, így ha a csere mellett is döntenek, a német bajnokra nem számítanak.

“Örülök annak, hogy tovább folytatja az edzést, azonban azt már most kizárhatom, hogy Michael még az idei évben visszatér, mint versenyző” – mondta a csapatvezető, aki nem kívánt jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy miként szerepelt volna a német versenyző, ha rajthoz tudott volna állni Valenciában.

“Michael számára sem lett volna egyszerű, mert ez egy nagyon nehéz, és új pálya. Nyilvánvalóan mindig agresszívan áll hozzá a dolgokhoz. Hogy jól ment-e volna? Szerintem igen, mert nem vállalta volna, ha nem lett volna magabiztos.”

“Ám azt, hogy miként teljesített volna, nem lenne bölcs megjósolni, mert fogalmam nincsen. Bár biztosan jól szerepelt volna.”

Domenicali azt nem indokolta meg, hogy miért éppen olasz tesztpilótájukat ültették Massa helyére, ahogy arról sem nyilatkozott, kik az esélyesek, amennyiben váltásra kerül a sor.

Az elmúlt napokban Giancarlo Fisichella, Anthony Davidson, Sebsatien Boudrais, Nelsinho Piquet, Nico Hülkenberg, és Bruno Senna neve is felmerült, mint lehetséges beugró.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!