A Ferrari már teljesen leállt az idei autó fejlesztésével - F1VILÁG.HU

A Ferrari már teljesen leállt az idei autó fejlesztésével

HIRDETÉS
Leállt 2021-es versenyautójának fejlesztésével a Ferrari Forma-1-es csapata, így minden erejével a 2022-es versenygépre fókuszál – árulta el az olasz istálló versenyigazgatója, Laurent Mekies.
GP ABU DHABI  F1/2020 - VENERDÌ 11/12/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Laurent Mekies

A Ferrari jelenleg a konstruktőri pontverseny 3. helyét foglalja el, miután a stabil szabályok és a kasztniátmentés ellenére sikerült jelentősen javítania teljesítményén tavalyhoz képest.

Mivel 2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, természetesen nagyon sok múlik azon, hogy a csapatok mikor állnak át teljesen jövő évi autóik fejlesztésére.

„Ami az autó fejlesztését illeti, már meghoztunk a döntéseket. 2022-re fókuszálunk, és nem lesznek igazi fejlesztéseink, hogy javítsunk az idei autó gyengeségein” – mondta Laurent Mekies, a Ferrari versenyigazgatója.

A szakember ugyanakkor hozzátette, bár újításaik nem lesznek, továbbra is dolgoznak azon, hogy minél jobban kiismerjék az SF21-est.

„Mindig lehet dolgozni a problémákon – egész egyszerűen azzal, hogy megértjük jobban őket. Ha pedig jobban értjük őket, az ajtókat nyithat meg bevethető megoldásokhoz.”

„És bár az autó ugyanaz, mint a korábbi versenyeken, továbbra is remek kihívást jelent számunkra az, hogy pályára gurulhatunk itt azok után, hogy kiélveztük a lassabb kanyarokkal rendelkező pályákat, hiszen láthatjuk, mennyit fejlődtünk bizonyos dolgokban.”

A Ferrarik a Francia Nagydíj nyitóedzésein nem remekeltek annyira, mint Monacóban és Bakuban: Charles Leclerc az 5., Carlos Sainz pedig csak a 8. helyen zárt pénteken.

„Számítottunk rá, hogy nehéz dolgunk lesz itt a gyors kanyarok miatt. Az előző versenyek alapján is tudjuk, hogy az autónk nem teljesít olyan jól ezekben, mint a lassú kanyarokban” – magyarázta Mekies. „Számítottunk arra, hogy hátrébb csúszunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!