A Ferrari még mindig Vettelt favorizálja

CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 08: Charles Leclerc, Ferrari, talks with pole man Sebastian Vettel, Ferrari, after Qualifying during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on June 08, 2019 in Circuit Gilles-Villeneuve, Canada. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)
Fotó: Pirelli
Továbbra is Sebastian Vettelt favorizálja a kérdéses, nem egyértelműen eldönthető helyzetekben csapattársával, Charles Leclerckel szemben a Ferrari Forma-1-es csapatai.

Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto már a szezon elején hangsúlyozta, mivel Vettel a tapasztaltabb, ráadásul négyszeres világbajnok, a „fifty-fifty” helyzetekben felé billen majd a mérleg nyelve a szezon során.

Charles Leclerc viszont pazar teljesítményt nyújtott a szezon első szakaszában, két rajtelsőséget is szerzett, és többször közel került a győzelemhez. Mivel azonban Vettel jelenleg előkelőbb helyet foglal el a bajnokságban, a Ferrari továbbra is a németet favorizálja.

„Azt hiszem, már a szezon elején is elmondtuk, hogy azért vagyunk itt, hogy a legtöbb pontot begyűjtsük a csapat számára. Azt gondolom, hogy a csapat az első” – mondta Binotto Silverstone-ban.

„Szóval egy „50-50 helyzetnek” tényleg meg kell történnie, és ahogy mondtam, az ilyen szituációkban Sebastian élvez prioritást. Sebastian van előrébb a bajnokságban is a két versenyző közül jelenleg, szóval ha lesznek kérdéses helyzetek, Sebastiannak adjuk az előnyt.”

„De azt gondolom, a bajnokság előrehaladtával Charles már kétségkívül bizonyította, hogy egy nagyon gyors versenyző. Pole-t is szerzett, és többször volt lehetősége arra, hogy versenyeket nyerjen. Nem fogjuk megállítani őt.”

Leclerc Franciaországban és Ausztriában is jobban szerepelt Vettelnél, Binotto pedig azt mondja, jól látható, hogy a monacói egyre jobban megveti a lábát a Ferrarinál.

„Azt gondolom, egyre inkább hozzászokik a csapathoz, a munkamódszerekhez, egyre inkább kiismeri a mérnököket és a szerelőket – szóval beilleszkedik a csapatba. A szezon elején még minden új volt számára, ez még csak a második idénye az F1-ben, méghozzá a Ferrarival. Kezelnie kell a nyomást, erős versenyző a csapattársa, aki ugyanolyan autóban ül.”

„Szóval sok mindent kell kezelnie és megértenie. Magára kell fókuszálnia, de néhány verseny után már nagyon kényelmesen érezte magát a csapatnál.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS