Friss hírek

A Ferrari még nem tette magát túl a kémügyön

Annak ellenére, hogy a Ferrari megnyerte a világbajnokságot, a csapat ügyvezető igazgatója, Jean Todt bevallotta, fájdalmas év volt az idei az olaszoknak, ugyanis a kémbotrány teljesen beárnyékolta a 2007-es szezont.

Annak ellenére, hogy a Ferrari megnyerte a világbajnokságot, a csapat ügyvezető igazgatója, Jean Todt bevallotta, fájdalmas év volt az idei az olaszoknak, ugyanis a kémbotrány teljesen beárnyékolta a 2007-es szezont.

A francia szakember továbbá elmondta, nem tulajdonít különösebb jelentőséget a McLaren fellebbezésének, mert biztos benne, hogy Kimi Raikkönennél marad az idei világbajnoki trófea.

A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság november 15-én dönt arról, helyet ad-e a McLaren fellebbezésének, melyet még a szezonzárót követően nyújtott be, miután a sportfelügyelők bizonyíték hiányában felmentették a BMW és a Williams istállót, pedig felmerült a gyanú, hogy a megengedettnél hidegebb volt az autóikban lévő üzemanyag hőmérséklete a Brazil Nagydíjon.

Hirdetés
 

Ha pedig az említett két csapat versenyzőit kizárják a versenyből, Hamilton felugorhat a negyedik helyre, és ha átszállnak rá az előtte befutók pontjai, akkor ő lesz az idei év világbajnoka.

“Az egyéni világbajnokság állása még nem végleges, mert van egy fellebbezés, melyet november 15-én Párizsban tárgyalnak meg. Azonban számunkra a pályán elért eredmény a fontos” – mondta a Ferrari ügyvezetője, Jean Todt.

Todt Mugellóban tartott beszédet, ahol a Ferrari közel 30.000 rajongója előtt rendezte meg évadzáró ünnepségét. A francia szakember a riportereknek azt is elmondta, hogy a több hónapig elhúzódó kémügy sajnálatos módon beárnyékolta az idei Forma-1-es szezont.

A Ferrari egykori műszaki menedzsere, Nigel Stepney ellen jelenleg is eljárás folyik Olaszországban, amiért titkos dokumentumokat szivárogtatott ki, és adott át a rivális McLaren főtervezőjének, az azóta már munkájából felfüggesztett Mike Coughlannek.

A Motorsport Világtanács a McLarent végül kizárta az idei konstruktőrük versenyéből, és rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta, aminek – a televíziós jogokból befolyó összeg levonását követően – azonban csak a felét kell befizetnie a wokingi alakulatnak.

“Sokat szenvedtünk, és sokszor szomorúak voltunk” – folytatta Todt. “Egyikünktől sem vártam azt, hogy eláruljon minket, csak mert segíteni akart egy másik csapatnak, és megmondom őszintén azt sem vártam, hogy a McLaren elfogadja ezt a segítséget. Azonban megtörtént. Sírtunk, és ők is sírtak, még jobban.”

Todt azt is elmondta, nem csak egy emberen múlt a dolog, így nem lehet csak a McLaren főtervezőjét hibáztatni azért, hogy hozzájuk kerültek a titkos információkat tartalmazó dokumentumok.

“Többen is elfogadták azt, hogy információkat kapnak valakitől. Mindannyian ugyanazon információk birtokában voltunk. A Ferrari azonban mindig is azt gondolta, hogy a versenypályán kell eldönteni, ki a jobb. Nem volt egyszerű időszak, de az eredmény az, amit a csapat együtt tud elérni. Mindez csapatmunka, és mi egy kiváló csapatot alkotunk” – tette hozzá Todt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!