A Ferrari még nem tudja, mi okozta Leclerc kiesését - F1VILÁG.HU

A Ferrari még nem tudja, mi okozta Leclerc kiesését

Két ponttal szerzett többet a Mercedes Forma-1-es csapatánál a Ferrari a hétvégi Brazil Nagydíjon, Fred Vasseur csapatfőnök azonban azt mondja, sokkal jobb eredményeket is elérhettek volna Interlagosban.

A Ferrari ígéretes pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását Brazíliában, hiszen Charles Leclerc a 2. helyről vágott volna neki a futamnak, a felvezető körben azonban egy technikai probléma miatt a gumifalnak ütközött, és el sem tudott rajtolni végül. Hogy mi okozta a kiesést, azt egyelőre még nem tudják az olaszok, ám természetesen alaposan utánajárnak majd a problémának.

“Nagyon csalódottak vagyunk, mert sok fontos pontot szerezhettünk volna” – mondta a Fred Vasseur csapatfőnök a leintést követően. “Charles-t viszont már azt megelőzően elveszítettük, hogy egyáltalán elkezdődött volna a verseny. Egy megbízhatósági probléma miatt kicsúszott a pályáról a felvezető körben.”

“Az első sorból rajtolt volna, ráadásul feláldoztuk az esélyeit a sprintfutamon, hogy a vasárnapi versenynek kedvezzünk ezzel. Most ki kell gondosan vizsgálnunk, hogy megtudjuk, pontosan mi is történt az autójával.”

A csapat másik versenyzője, Carlos Sainz végül a 6. helyen ért célba, ám az ő hétvégéje sem ment simán. Vasseur ugyanakkor azt mondja, céljuk továbbra is az, hogy legyűrjék a Mercedest a konstruktőri versenyben.

“Carlosnak is megvoltak a maga nehézségei ezen a hétvégén, és küszködött a rajtnál a kuplunggal, ami miatt veszített néhány pozíciót. A versenyen viszont – különösen az első etapban – nagyon jó munkát végzett a gumikezeléssel, képes volt mindkét Mercedest megelőzni, ami azt jelenti, hogy a hétvége során két pontot hoztunk legfőbb riválisunkon. Sokkal több is lehetett volna, de a második helyért még tovább folyik a küzdelem.”

A Ferrari hátránya jelenleg 20 pont a tabellán a Mercedes mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!