A Ferrari még nem tudja, miért maradt le ennyire a Mercedestől - F1VILÁG.HU

A Ferrari még nem tudja, miért maradt le ennyire a Mercedestől

HIRDETÉS
Egyelőre nincsenek pontos válaszai a Ferrari Forma-1-es csapatának azzal kapcsolatban, hogy miért maradtak ilyen jelentős mértékben alul a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon a Mercedesszel szemben.
Fotó: Scuderia Ferrari

A bahreini teljesítményt látva a Ferrari favoritként érkezett meg Sanghajba, ám sem az időmérőn, sem a versenyen nem tudta felvenni a versenyt az Ezüstnyilakkal.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint „túl korai” még megmondani, hogy ők rontottak-e el valamit, vagy a Mercedes lépett-e előre nagyot a sivatagi verseny óta.

„Meg kell néznünk az adatokat, és a teljesítményünket hozzájuk képest” – mondta a szakember. „A versengés nagyon kemény, és vannak versenyek, melyeken talán pár tizeddel előrébb leszel, míg más futamokon hátrébb.”

„Ausztrália kétségkívül kivétel volt, ott a különbség nagyon-nagy volt, talán még ma sincs magyarázat erre. Viszont Barcelonában, Bahreinben és itt, Kínában szerintem csak néhány tized volt a különbség, nagyon kicsi.”

„Ez várható két nagyon erős autótól, melyek bizonyos tekintetben nagyon hasonlóak. Kétségkívül ismerjük az autónk határait, és ezek bizonyos helyszíneken különösen fontosak lehetnek a többi istállóhoz képest. A kulcs az autó fejlesztése lesz, hogy még erősebbé tegyük.”

A Ferrari csapatfőnöke nem tulajdonított komoly jelentőséget a Ferrari egyenesbéli fölényének sem.

„Nem hiszem, hogy olyan nagy a különbség az egyenesekben köztünk és a többiek között. A bakui egy olyan pálya, mely más aerodinamikai konfigurációt igényel, szóval szerintem nemcsak az erőforrás a fontos, hanem az aerodinamikai megoldások is, amiket választunk. Nemcsak egyenesek vannak Bakuban, hanem rengeteg kanyar is. Egy városi helyszín, ami ebből a szempontból igazán nehéz. Úgyhogy majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!