A Ferrari még nem tudja, miért maradt le ennyire a Mercedestől

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Egyelőre nincsenek pontos válaszai a Ferrari Forma-1-es csapatának azzal kapcsolatban, hogy miért maradtak ilyen jelentős mértékben alul a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon a Mercedesszel szemben.

A bahreini teljesítményt látva a Ferrari favoritként érkezett meg Sanghajba, ám sem az időmérőn, sem a versenyen nem tudta felvenni a versenyt az Ezüstnyilakkal.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint „túl korai” még megmondani, hogy ők rontottak-e el valamit, vagy a Mercedes lépett-e előre nagyot a sivatagi verseny óta.

„Meg kell néznünk az adatokat, és a teljesítményünket hozzájuk képest” – mondta a szakember. „A versengés nagyon kemény, és vannak versenyek, melyeken talán pár tizeddel előrébb leszel, míg más futamokon hátrébb.”

„Ausztrália kétségkívül kivétel volt, ott a különbség nagyon-nagy volt, talán még ma sincs magyarázat erre. Viszont Barcelonában, Bahreinben és itt, Kínában szerintem csak néhány tized volt a különbség, nagyon kicsi.”

„Ez várható két nagyon erős autótól, melyek bizonyos tekintetben nagyon hasonlóak. Kétségkívül ismerjük az autónk határait, és ezek bizonyos helyszíneken különösen fontosak lehetnek a többi istállóhoz képest. A kulcs az autó fejlesztése lesz, hogy még erősebbé tegyük.”

A Ferrari csapatfőnöke nem tulajdonított komoly jelentőséget a Ferrari egyenesbéli fölényének sem.

„Nem hiszem, hogy olyan nagy a különbség az egyenesekben köztünk és a többiek között. A bakui egy olyan pálya, mely más aerodinamikai konfigurációt igényel, szóval szerintem nemcsak az erőforrás a fontos, hanem az aerodinamikai megoldások is, amiket választunk. Nemcsak egyenesek vannak Bakuban, hanem rengeteg kanyar is. Egy városi helyszín, ami ebből a szempontból igazán nehéz. Úgyhogy majd meglátjuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek