A Ferrari megerősítette, csatlakozhat az IndyCar mezőnyéhez

Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto megerősítette, az olasz autógyártó vizsgálja annak lehetőségét, hogy akár már 2022-ben csatlakozzon az IndyCar mezőnyéhez.

A szakember a Sky Sport Italiának adott interjút a minap, ebben beszélt arról, Maranellóban jelenleg is dolgoznak azon, hogy a Forma-1 mellett találjanak olyan bajnokságokat, melyekben megfelelően tudnék képviselni az ágaskodó paripát.

Ennek egyik legfőbb oka, hogy a Forma-1-ben hamarosan költségvetési plafont vezetnek be, tehát számos szakember jövőjéről kell döntést hozniuk.

„A Ferrarinál úgy érezzük, hogy felelősséggel tartozunk munkavállalóink felé, és szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy lesz munkahelyük a jövőben” – mondta Binotto.

„Ezért kezdtünk bele alternatív programok kiértékelésébe, és megerősíthetem, hogy vizsgáljuk az IndyCarban való szereplés lehetőségét, mely széria jelenleg jelentősen eltér az F1-től. 2022-re viszont a tervek szerint változnak a széria szabályai [bevezetik a hibrid motorokat]. Figyeljük továbbá a hosszú távú autóversenyek világát, és egyéb sorozatokat is. Megpróbáljuk a legjobb döntést meghozni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS