Toszkán Nagydíj

A Ferrari megerősítette, fellebbez a Racing Point ügyében

Nico Hülkenberg, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
A Ferrari Forma-1-es csapata kedd este hivatalos közleményben erősítette meg, fellebbez a versenybíróság döntése ellen a Racing Point másolási ügyében.

A silverstone-i istállót múlt pénteken 400 ezer eurós pénzbírsággal és 15 pont levonásával sújtotta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), amiért versenyautójának tervezésekor felhasználta a Mercedes W10-es autójának fékcsatornáiról készült tervrajzokat.

Bár a Racing Point állítja, nem szegett meg semmilyen szabályt, a döntés után a McLaren, a Renault, a Williams és a Ferrari is jelezte fellebbezési szándékát.

Utóbbi istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, a Racing Point egyértelműen szabályt szegett, mintha csak lemásolt volna egy vizsgadolgozatot.

A fent megnevezett csapatok közül a Ferrari volt az első, mely hivatalosan is megerősítette, fellebbez a stewardok ítélete ellen. A maranellóiak erről kedd este közleményben számoltak be.

Az ügy ennek megfelelően a Nemzetközi Fellebviteli Bíróságon folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS