Friss hírek

A Ferrari megerősítette, útnak indul Ausztráliába

Az elmúlt napokban felmerült pletykák, valamint a koronavírussal kapcsolatban egyre inkább fokozódó nemzetközi helyzet ellenére a Ferrari csapata útnak indul Ausztráliába és Bahreinbe – ezt az olasz istálló jelezte kedden.

A koronavírus miatt az április közepére tervezett Kínai Nagydíjat már februárban elhalasztották, az elmúlt napokban pedig a szezon első három versenyével kapcsolatban is aggasztó hírek láttak napvilágot.

A legfrissebb szerint viszont a Forma-1 vezetősége kézben tartja a helyzetet, és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), valamint az illetékes hatóságokkal együttműködve mindent megtesz azért, hogy a csapatok kivétel nélkül eljussanak Ausztráliába, Bahreinbe és Vietnámba.

Úgy tudni, a Formula One Management külön charterjáratokat indít az első versenyhelyszínekre, melyek külön engedéllyel, a csapattagokat szállítva gond nélkül landolhatnak a célállomásokon.

A Ferrari csapata hétfőn jelezte, ők is útnak indulnak.

„Az elmúlt napok híreszteléseivel ellentétben – tudván, hogy a helyzet folyamatosan változik – az Ausztráliába és Bahreinbe történő utazásunk meg van erősítve” – fogalmazott a csapat szóvivője.

Az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Andrew Westacott hozzátette: „Jelenleg nincs jele további utazási tiltásnak, sem pedig annak, hogy a Forma-1 és a csapatok nem érkeznek meg időben.”

„A minap a Forma-1 vezetősége ismét megerősítette, hogy megrendezik az Ausztrál Nagydíjat, és örömmel várjuk őket és a csapatokat Melbourne-be.”

A bahreini versenypálya szóvivője szintén megnyugtatott mindenkit a versennyel kapcsolatban, Vietnám esetében viszont még problémás lehet a helyzet, hétfőn ugyanis a kormány bejelentette, megszünteti az olasz állampolgárok vízummentességét, és 14 napnyi kötelező karantént ír elő az Olaszországból, Kínából és Dél-Koreából érkezők számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
A Ferrari megerősítette, útnak indul Ausztráliába
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!