A Ferrari megerősödhet az Olasz Nagydíjra

Az Olasz Nagydíjon már sokkal nagyobb veszélyt jelent majd a Mercedes csapatára a Ferrari – ezt ígéri az olaszok elnöke, Sergio Marchionne.


Az Olasz Nagydíjon már sokkal nagyobb veszélyt jelent majd a Mercedes csapatára a Ferrari – ezt ígéri az olaszok elnöke, Sergio Marchionne.

Az idei évben a patinás istálló a Mercedes legfőbb riválisa, eddig azonban mindössze egyszer tudott futamot nyerni – Sebastian Vettel révén a Maláj Nagydíjon.

Bár a csapat továbbfejlesztett motorral érkezett a kanadai hétvégére, a Mercedes előnye látszólag nem csökkent. Sergio Marchionne azonban azt mondja, bőven van még a tarsolyukban.

„Az autó az egész idény során fejlődik majd” – mondta a Ferrari elnöke.

„Még nem végeztünk vele, egyre jobb és jobb lesz. Későn kezdtük, ami sajnálatos, szóval fel kell zárkóznunk. De meglehetősen optimista vagyok azt illetően, hogy a monzai hétvégére már sokkal jobb helyzetben leszünk, mint az idény eddig eltelt részében.”

Bár a McLaren Fernando Alonso szerint jobban tenné, ha a 2016-os idényre kezdene el koncentrálni, a Ferrarinak esze ágában sincs sutba dobni az idei évet.

„Nem akarok olyan lenni, mint az elődeim, akik azt mondták, hogy mostantól a jövő évi autóra fókuszálunk” – szögezte el Marchionne.

„Van egy konkrét csapat, mely dolgozik a jövő évi modellen, de az idei autóra fókuszálunk. Mindig a legjobbat kell nyújtanunk, és előbb-utóbb fel kell zárkóznunk a Mercedesre.”

„Nem 2020-ban, hanem idén! Azt mondtam, három futamot akarunk nyerni, és tartom is magam ehhez. Még mindig elérhető ez a cél.”

Arrivabene mindazonáltal figyelmeztet, a Brit Nagydíjon nehéz dolga lehet a Ferrarinak, a Pirelli ugyanis a közepes és kemény keverékű gumikkal érkezik.

„Silverstone-ban a gumik nem játszanak majd a kezünkre. De nem akarok kifogásként tekinteni erre Inkább kihívásként.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!