Friss hírek

A Ferrari megmagyarázta Leclerc elszúrt időmérős taktikáját

Magyarázatot adott Ferrari Forma-1-es csapata arra, miért intermediate-abroncsokkal küldte pályára Charles Leclerc-t a Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki időmérő edzésén.

Leclerc csak a 10. helyről vághat neki a szombati sprintfutamnak, miután az időmérő utolsó szakaszában a többi versenyzővel ellentétben nem a slick-gumikkal, hanem a köztes esőgumikkal kezdte meg a körözést. A monacói versenyző természetesen sokkal lassabb volt a még száraz pályán, mint ellenfelei, és mivel az eső később megérkezett, már nem tudott javítani.

Az időmérő után a fiatal pilóta azt mondta, mindenképp beszélni szeretne csapatával a történtektől, az időmérő után pedig Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója adott magyarázatot döntésükre. Azt mondja, azért tették fel az intermediate-gumikat Leclerc autójára, mert vártak az esőre – ami egy kicsit későn érkezett.

Hirdetés
 

„Egy kicsit frusztráló a dolog, mivel mindkét autóval bejutottunk a Q3-ba, és egy nehéz döntéssel szembesültünk” – magyarázta a szakember. „Egyfelől a pálya még száraz volt. És ott van az aranyszabály, ami azt mondja, hogy ki kell menned, amíg száraz a pálya. Másfelől viszont nagyon heves esőre számítottunk szinte azonnal. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy megosztjuk a stratégiákat az autók között.”

Mekies elárulta, a Ferrari elfogadta azt, hogy egyik versenyzőjük megihatja a levét a döntésnek, ám úgy érezték, megéri kockáztatni.

„Az ember mindig tudja, abban a pillanatban, amikor az autók kimennek, hogy az eső időzítésétől függően lesz egy boldog, és egy szomorú versenyzője. És pontosan ez történt. Az eső talán 1-2 perccel túl későn érkezett Charles számára, és talán jókor Carlos szempontjából, aki a második volt a pályán. Végül így alakult: az 5. és a 10. helyen vagyunk a rajtrácson. Ez a kezdete egy nagyon hosszú hétvégének.”

A Ferrari sportigazgatója hozzátette, vannak leckék, amiket megtanulhatnak az időmérőn történtekből.

„Sok-sok jó időmérőnk volt idén, beleértve olyan körülményeket is, mint a mostani. De az ilyen nehéz helyzetekből mindig sokat lehet tanulni a helyes és a kevésbé helyes döntésekből. Olyasvalami ez, amit biztosan magunkkal viszünk, részletesen kiemelezzük a csapattal és a versenyzőkkel. Fel fogjuk használni a történteket arra, hogy közösen újabb előrelépést tegyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari megmagyarázta Leclerc elszúrt időmérős taktikáját
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!