Friss hírek

A Ferrari megmentené a Forma-1-et

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy csapata mindent megtesz azért, hogy ne csökkenjen a színvonal az F1-ben, és a bajnokság továbbra is a motorsport csúcskategóriája maradjon, máskülönben nincs is értelme a létezésének.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy csapata mindent megtesz azért, hogy ne csökkenjen a színvonal az F1-ben, és a bajnokság továbbra is a motorsport csúcskategóriája maradjon, máskülönben nincs is értelme a létezésének.

Annak ellenére, hogy az irányító testület múlt pénteken nyilvánosságra hozta a jövő évi nevezési listát, továbbra is teljes a bizonytalanság a Forma-1-ben.

A jelenlegi csapatoknak ugyanis egy hetük van arra, hogy visszavonják feltételeiket, máskülönben veszélybe kerülhet indulásuk a jövő évben, és helyettük új alakulatok kaphatnak lehetőséget, mellyel sokak szerint csökkenne a színvonal.

A Ferrari elnöke a hétvégén látogatást tett a Le Mans-i 24 órás megbízhatósági versenyen, ahol elmondta: csapata azon van, hogy megoldást találjon a problémákra, és bízik abban, hogy az FIA idővel belátja, hogy nem jók az általa javasolt szabályok.

“Nem ismételgethetjük nap mint nap, hogy nem indulunk a jövő évi bajnokságban ezekkel a szabályokkal, és anélkül, hogy ne óvnánk meg a Ferrari jogait” – mondta di Montezemolo.

“Bízom abban, hogy megoldjuk a problémáinkat. Mi vagyunk az egyedüli csapat, amely a kezdetek óta, megszakítás nélkül jelen van a Forma-1-ben, abban a sportban, ami a Ferrari életének, vérének, és génjeinek részét képezi.”

“Azonban jelenleg nem vagyok boldog. Nem vagyunk boldogok. Azt is mondhatnám, hogy nagyon boldogtalanok vagyunk a jelenlegi helyzetben, különösen a közönség és a nézők miatt. Nem akarjuk, hogy a Forma-1-ből Forma-3 legyen.”

“Nem csak megtartani, hanem javítani akarunk a Forma-1 génjein, technológiáján, innovációján, és a küzdelmen.”

“A lehető leghatékonyabb módon szeretnénk csökkenteni a költségeket, mert mindenki besokallt, és szerintem a FOTA már bizonyította, hogy képes jól végezni a dolgát, hiszen 50%-kal csökkentette a motorok és a váltók általános költségeit 2009-ben.”

Bár az FIA azzal vádol néhány csapatot, hogy szándékosan bomlasztja a rendet, és mindent elkövet azért, hogy ne szülessen egyezség a kardinális kérdésekben, di Montezemolo szerint az általuk szabott feltételek csakis a sport javát szolgálják.

“Mindenki látja, hogy mi történik a Forma-1-ben, és én nem értem ennek az okát” – mondta az elnök. “Mindenesetre azt gondolom, hogy a mi feltételeink konstruktívak, és egyértelműek: átlátható kormányzás, és stabil szabályok, ez az, amit mi akarunk.”

“Az emberek nem értik, hogy miért változnak félévente a szabályok. Egyszer a KERS, aztán az egységes motorok a nagy ötlet. Mi azon vagyunk, hogy egyensúly legyen a költségek és a bevételek között, hogy ezzel is vonzóbbá tegyük a sportot az új csapatok számára.”

“Nagyon örülök annak, hogy vannak új csapatok, és mikor azt mondom, csapatok, a Forma-1-ről beszélek, nem pedig Forma-3-ról” – tette hozzá di Montezemolo.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!