Friss hírek

A Ferrari megreformálná a Forma-1-et

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint sürgős változtatásokra van szükség az F1-ben, ha azt akarják, hogy teltházas versenyek legyenek, és a nézők számára továbbra is vonzó maradjon a motorsportok királykategóriája.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint sürgős változtatásokra van szükség az F1-ben, ha azt akarják, hogy teltházas versenyek legyenek, és a nézők számára továbbra is vonzó maradjon a motorsportok királykategóriája.

Az utóbbi időben egyre több kritika éri a sportot, ugyanis hiába változtatnak folyamatosan a szabályokon, évek óta unalmasak a versenyek, és szinte csakis kizárólag a boxban láthatunk előzéseket.

A FOTA (forma-1-es csapatok szövetsége) minden erejével azon van, hogy változtasson ezen, ám nincsen könnyű dolga, amit az is bizonyít, hogy az idei évben bevezetett új szabályok sem hozták meg a sikert, pedig azok arra lettek volna hivatottak, hogy könnyebbé tegyék az előzéseket.

Hirdetés
 

A látványtalan, és sokszor unalomba torkolló versenyek miatt pedig egyre kevesebben éreznek késztetést arra, hogy kilátogassanak egy-egy nagydíjra, ami aggasztja a csapatokat, a szervezőket, és nem utolsó sorban a szponzorokat.

“Az év végén lesz egy munkanapunk a médiával, a rendezőkkel, és a szponzorokkal, hogy ezt a rendkívüli sportot még érdekesebbé tegyük” – mondta di Montezemolo a Frankfurti Motorshow-n.

“A nézőszám csökkenése, Monzát is beleértve, azt jelzi, hogy változtatásokra van szükség. Ne legyen több unalmas verseny, és vita.”

A Ferrari elnöke ismét kitért a harmadik autók indításának lehetőségére, mert meggyőződése, hogy sokat segítene, ha a nagycsapatok egy extra autóval sorakozhatnának fel a rajtrácsra.

“Mikor bejelentésre került, hogy Schumacher visszatér, a jegyeladások rohamosan megnőttek, ami azt igazolja, hogy az élversenyzők, és az élcsapatok érdeklik az embereket” – folytatta di Montezemolo.

“A Forma-1 jövője nem a kiscsapatokról szól, melyek nem keltik fel az érdeklődést. Lehetőséget kell adni a topcsapatoknak, hogy egy harmadik autót indítsanak híres, vagy fiatal pilótáknak.”

“A tesztelésre is gondolnunk kell. Mi vagyunk az egyedüli sport, ahol nem edzenek. Rengeteg lehetséges megoldást látok, vita nélkül. Bízom abban, hogy mindenki megérti a Ferrari álláspontját, amely a kezdetek óta a sportban van” – folytatta.

A Ferrari az idei évet borzalmasan gyengén kezdte, az első három versenyen még csak pontot sem szerzett, ám az utóbbi futamokon rendre felállhatott a dobogóra, jóllehet már a július végi Magyar Nagydíj óta nem fejleszti idei autóját.

Az elnök elmondta, hogy nagyon sajnálja a gyenge kezdést, azonban úgy érzi, hogy az utóbbi időben mutatott bíztató szereplés magabiztosságra adhat okot a jövő évet illetően, mikor minden erejükkel azon lesznek, hogy megszerezzék a vb-címet.

“Sajnálom a szezon elejét” – mondta. “Rengeteg dolgot mondhatnék, de nem teszem. Az évad második felében azon csapatok között vagyunk, akik a legtöbb pontot szerezték, és úgy vagyunk a 3. helyen a konstruktőrök versenyében, hogy az utóbbi négy futamon csak egy autónk szerzett pontokat.”

“Megpróbáljuk jól befejezni az évet, még ha szűkösek is a határaink, mert már a 2010-es autón dolgozunk. Boldog vagyok, hogy (Felipe) Massa lelkileg már készen áll a vezetésre, akiről már korábban elmondtam, hogy szerintem még gyorsabb lesz (jövőre).”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!