A Ferrari mégsem veti be egyik újítását Imolában - F1VILÁG.HU

A Ferrari mégsem veti be egyik újítását Imolában

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt várhatóan nem veti be vadonatúj felfüggesztését a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata.

Az olasz istálló a mezőny többi csapatához hasonlóan több újítással érkezet meg Imolába, ezek közé tartozik egy vadonatúj hátsó felfüggesztés is. Mivel azonban az előrejelzések szerint eső várható az imolai hétvége mindhárom napjára, az újítások kiértékelése igencsak nehézkes lesz majd mindenki számára.

A Ferrari ezért a hírek szerint úgy döntött, új felfüggesztését mégsem veti be ezen a hétvégén. A bajnokság következő állomása, Monte-Carlo a pálya karakterisztikájából adódóan nem alkalmas az új fejlesztések bevetésére, ezért a Scuderia újítása várhatóan csak a június eleji Spanyol Nagydíjon mutatkozik be.

 

A maranellói gárda viszont számos egyéb fejlesztést azért pályára vinne Imolában – köztük egy módosított diffúzormegoldást is. 

A feltételes mód azért indokolt, mert Emilia-Romagna régióban napok óta igencsak szélsőséges időjárás uralkodik, az F1 vezetősége pedig a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) együtt szerda délelőtt folytat majd egyeztetéseket a hatóságokkal – leginkább arról, hogy van-e mód a szezon hatodik versenyhétvégéjének lebonyolítására Imolában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari mégsem veti be egyik újítását Imolában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!