A Ferrari megszerezte a Lotus technikai főnökét

A Ferrari egy megerősített technikai felállással vág neki a következő idénynek, miután megszerezte a Lotustól nemrégiben távozó James Allisont.


A Ferrari egy megerősített technikai felállással vág neki a következő idénynek, miután megszerezte a Lotustól nemrégiben távozó James Allisont.

Bár a Lotus egykori technikai igazgatóját azóta a Ferrarinál látják, hogy nemrég bejelentette távozását egykori munkaadójától, számos szerződéses ügyet kellett helyretenni az elmúlt hetekben, azonban pont került az ügy végére.

A hivatalos bejelentésre viszont vélhetően még várni kell, sőt a szakember munkába állása is odébb van, minden bizonnyal csak a következő szezon elején kezdheti meg a munkát új munkaadójánál, hiszen az év végéig a Lotus alkalmazásában marad, a munka alól felmentve.

Fernando Alonso örömmel vette Allison érkezését, és még mielőtt aláírásra került volna a szerződés, már elmondta, hogy szívesen dolgozna ismét együtt a brit szakemberrel, akivel a múltban számos sikert ért el.

„Szoros együttműködésben voltam vele és két bajnoki címet is szereztünk” – mondta a spanyol, aki bízik abban, hogy már ezen a hétvégén sikerül közelebb kerülnie a bajnoki éllovas Sebastian Vettelhez.

Az egyelőre még nem tiszta, milyen pozíciót fog betölteni Allison a Ferrarinál, ahol vélhetően vezető mérnökként fog tevékenykedni a jelenlegi technikai főnök, Pat Fry mellett. Az olaszok egyelőre még hivatalosan nem kommentálták a híreket.

Allison egyébként dolgozott már a Ferrarinál, 2000-től öt éven át, mikor Michael Schumacher verhetetlen volt a Forma-1-ben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS