Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrari megtanulta a leckét 2011-ben

A Ferrari versenyzői, Fernando Alonso és Felipe Massa úgy érzik, hogy csapatuk már most rábukkant gyengéire, és tanulva idei hibáiból, egy eredményesebb szezont teljesíthet a következő idényben.


A Ferrari versenyzői, Fernando Alonso és Felipe Massa úgy érzik, hogy csapatuk már most rábukkant gyengéire, és tanulva idei hibáiból, egy eredményesebb szezont teljesíthet a következő idényben.

Az olasz alakulat számára messze nem úgy alakult az idei szezon, ahogy azt várta, a Red Bull Racing és a McLaren mögött a harmadik helyet szerezte meg a konstruktőrök versenyében, jóllehet egyértelműen a bajnoki cím reményében kezdte meg 2011-et.

A Ferrari duója azonban úgy érzi, hogy csapata sokat tanult az idei évből, és bíznak abban, hogy jövőre képesek lesznek harcba szállni a bajnoki címért.

„Tanultunk a hibáinkból a maranellói gyárban, és tudjuk, miért vezettek félre a szélcsatorna eredmények” – mondta Alonso. „Sokat tanultunk a gumik viselkedéséről, a Pirelli gumijai mindenki számára újak voltak az idei esztendőben.”

„Nagyon sok munkát végeztünk a télen. Azt gondoltuk, megértettük azokat, de a versenyeken minden más volt, szóval folyamatosan tanultunk minden egyes futamon a gumikról és arról, miként teljesítenek a verseny folyamán.”

„Sokat tanultunk a stratégiákról, miként álljunk hozzá a versenyekhez, hogy kevésbé legyünk óvatosak az időmérőn, miként készüljünk a rajokra és a versenystratégiára.”

„Rengeteg dolog volt, amit megtanultunk az idei évben, ami persze nem csak rólunk, hanem bizonyára az összes csapatról elmondható. Ezek nagyon fontos lépések voltak számunkra, mivel sok területen nem voltunk elég erősek, de már azok vagyunk.”

„Szóval már sokkal magabiztosabb vagyok a jövőt illetően.”

Massa úgy gondolja, hogy a Red Bull idei dominanciája is bizonyítja, hogy a Ferrari nem engedheti meg magának, hogy bármely területen is gyenge legyen, ha meg akarja szerezni a világbajnoki címet.

„A jövő évi autó fejlesztését, a jövő évre való felkészülést, és önmagamat illetően is fontos, hogy minden tökéletes legyen” – fogalmazott a brazil.

„Muszáj újra megnyernünk az első futamot, muszáj újra versenyképesnek lennünk. Az első helyre kell felküzdenünk magunkat, mint azt már sokszor megtettük a múltban.”

„Sok csalódottság ért minket idén, nyilvánvaló, hogy nem olyan autó állt rendelkezésünkre, mint vártuk, és sok olyan verseny is volt, ahol történtek velem dolgok. A Red Bull tempója nagyszerű volt az időmérőn, különösen a szezon első felében, szóval nem volt túl pozitív ez a bajnokság. De fontos, hogy felfrissüljünk a jövő évre, és biztos vagyok abban, hogy ez meg is fog történni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!