A Ferrari mélyreható vizsgálatokba kezd - F1VILÁG.HU

A Ferrari mélyreható vizsgálatokba kezd

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali értetlenül áll a Német Nagydíjon történtek előtt, ugyanis nem tud magyarázatot adni csapata gyenge formájára, ám megerősítette, mélyreható vizsgálatokat kezdeményez, hogy mielőbb megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali értetlenül áll a Német Nagydíjon történtek előtt, ugyanis nem tud magyarázatot adni csapata gyenge formájára, ám megerősítette, mélyreható vizsgálatokat kezdeményez, hogy mielőbb megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

Az olasz gárda egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt riválisával a hétvégi futamon, ahol Lewis Hamilton egy ideálisnak aligha mondható stratégiával simán verte a mezőnyt, míg Felipe Massa csak a harmadik, Kimi Raikkönen pedig a hatodik helyen végzett.

Bár Massának minden esélye megvolt arra, hogy megnyerje a futamot, miután a McLaren eltaktikázta magát a biztonsági autó pályára küldésekor, és nem hívta ki Hamiltont a boxba, a Ferrari brazilja képtelen volt gyors köröket autózni, ugyanis elkoptak abroncsai, és a fékek is túlhevültek.

“Nem volt egy jó nap, és ezt nem is akarjuk tagadni” – mondta Domenicali. “Riválisaink erősebbek voltak nálunk, és most az a dolgunk, hogy kiderítsük ennek az okát. Az idei évben most először fordult elő, hogy nem voltunk olyan jók a versenyen, mint azt vártuk.”

“A tapadás hiánya okozta a legnagyobb problémát versenyzőink számára, nem is beszélve arról, hogy Felipe fékei túlmelegedtek a futam végére, ami miatt még nehezebben tudta pályán tartani az autóját.”

“A biztonsági autó beküldésével lehetőséget kaptunk arra, hogy fordítsunk a helyzeten, és ha mindent figyelembe veszek, akkor azt mondhatom, hogy jól döntöttünk a stratégia megválasztásakor. Azonban mikor nincs meg a megfelelő sebességed, nehéz jó eredményt elérned.”

“Nagyon keményen kell dolgoznunk a következő napokban, hogy megfelelően tudjunk reagálni a helyzetre, és mihamarabb visszatérjünk arra a szintre, ahol két versennyel ezelőtt voltunk” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Raikkönen egész hétvégén küszködött az F2008-as gyenge irányíthatóságával, ami a versenyen sem volt másképp. A finn pilóta a boxban is sok időt vesztett, mikor csapattársa mögött várakoznia kellett a szerelőire.

“Nem ilyen versenyre vágytunk” – mondta a bajnoki címvédő. “Egész hétvégén szenvedtünk, aminek okát nagyon gyorsan fel kell ismernünk. Általában jó szokott lenni a sebességünk a versenyen, de most nem ez volt a helyzet, mert alig volt tapadása az autónak.”

“Talán a futam végére javult egy kicsit a helyzet, de ez nem volt elég ahhoz, hogy versenyképesek tudjunk lenni. Most Jerezbe vesszük az irányt, ahol egy újabb teszt vár ránk. A héten mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy jó formában érkezzünk meg Budapestre.”

Hirdetés

“Nincs krízis a csapaton belül, azonban meg kell vizsgálnunk a helyzetet, és meg kell értenünk, mi okozta a nehézségeket. Bizonyosságot kell szereznünk arról, hogy valóban jó irányban haladnak a fejlesztések” – tette hozzá a finn pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!