Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

A Ferrari miatt trükközik a bokszban a Red Bull

A Ferrari miatt trükközik a bokszban a Red Bull

Felülvizsgálta bokszutcai protokollját a Red Bull forma-1-es alakulata, miután a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon a Ferrari valamilyen módon lefülelte az energiaital-gyárosok taktikai húzásait.


Felülvizsgálta bokszutcai protokollját a Red Bull forma-1-es alakulata, miután a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon a Ferrari valamilyen módon lefülelte az energiaital-gyárosok taktikai húzásait.

A Red Bull ausztrál versenyzője, Mark Webber a barcelonai verseny nagy részét a ferraris Fernando Alonso mögött töltötte, hiszen amellett, hogy a pályán képtelen volt megelőzni spanyol riválisát, a bokszban sem tudtak átugrani rajta, miután a maranellói gárda mindannyiszor Webberrel együtt hívta kerékcserére versenyzőjét.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a futam után azzal vádolta meg a Ferrarit, hogy lehallgatják rádióüzeneteiket, melyet az olasz csapat nevében Luca Colojanni sajtószóvivő utasított vissza.

Bár Marko nézetét egyetlen vezető beosztásban lévő szakember sem osztja a Red Bullnál, Christian Hornernek kétsége sincs afelől, hogy a Ferrari legitim eszközökkel másolja taktikájukat, ezért a csapat megpróbál reagálni, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset.

„A bokszkiállások a játék részét képezik, a Ferrarinak pedig csak egyetlen módja volt arra, hogy megverje Markot – ha követik a bokszkiállásait” – magyarázta Horner Monacóban.

„Láttak valamit, amit csináltunk, amelyből kikövetkeztették, mikor jövünk a bokszba, és behívták Fernandót is. Egyszerűen nem lehetett véletlen, hogy mindig akkor állt ki, amikor mi behívtuk Markot.”

„Végül leadtunk egy hamis bokszba hívást. Fernando bejött, Mark pedig kint maradt, de sajnos akkorra már túl sok időt veszített Jensonnal [Button] és Lewisszal [Hamilton] szemben, így a dobogó nem volt elérhető.”

Horner hozzátette, miután Webber nem egyszer csak az utolsó másodpercben kapta meg az utasításokat, az egyetlen módja annak, hogy a Ferrari lemásolja a taktikát az volt, ha láttak valami készülődést a Red Bull garázsában.

„Ez az, amiért megváltoztattuk a procedúrát erre a hétvégére” – magyarázta a szakember.

„Nem tudom, hogy valamelyik szerelő rosszkor nyúlt-e a zsebébe, vagy valaki felemelt-e egy gumit a bokszban. Mindazonáltal megváltoztattuk a procedúrát erre a hétvégére, hogy kevésbé legyen átlátható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!