A Ferrari mihamarabb meg akar állapodni Vettellel

TEST T5 ABU DHABI 2019 - MARTEDÌ 03/12/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Mihamarabb szeretne megállapodni a folytatásról Sebastian Vettellel a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt az olasz istálló csapatfőnöke, Matta Binotto árulta el. A tárgyalások már folyamatban vannak, a Scuderia pedig bízik a négyszeres világbajnokban.

Vettel jelenleg érvényes szerződése az idei év végén jár le Maranellóban, Binotto pedig már többször kifejtette, szeretnék, ha jövőre is a német pilóta lenne Charles Leclerc csapattársa.

A csapatfőnök elárulta, már zajlanak a tárgyalások Vettellel, és szeretnének mihamarabb pontot tenni az ügyre.

„Már elkezdtünk tárgyalni egy új szerződésről” – erősítette meg Binotto a Formula1.com-nak nyilatkozva. „Fontos, hogy viszonylag hamar lerendezzük ezt. Nem olyasvalamiről van szó, amit a szezon végére hagyunk. Fontos számára és számunkra is, hogy tisztán lássunk, amilyen hamar csak lehet. Folyamatban vannak a tárgyalások, és remélhetőleg hamarosan le is zárjuk őket.”

Binotto szerint Vettel tanult az elmúlt év hibáiból, és megerősödve tér majd vissza idén a versenypályára.

„Sebastian remek formában van – azt gondolom, nagyon összeszedett. Pontosan tudja, hogy jól kell teljesítenie. Kulcsfontosságú pillanat ez pályafutásában, hiszen bármit is tesz a szezon elején, az fontos lesz a szerződéshosszabbítás szempontjából. Szóval az ő kezében van a dolog.”

„Úgy gondolom, nagyon motivált. A tavalyi év fontos volt számára. Charles teljesítménye meglepetésként érte őt. De ez a helyzet már nem áll fent, pontosan tudja, mi a mérce, és tudja, mit kell tennie, szóval úgy gondolom, jól felkészült a télen. A tavalyi évben próbálta megérteni, mi csúszott félre, és meg akar bizonyosodni arról, hogy idén jobban teljesít majd.”

Binotto hozzátette, véleménye szerint a Ferrari új, SF1000-es versenyautója is jobban feküdhet Vettelnek.

„Szerintem igen, legalábbis a Barcelonában látottak alapján. A nagyszerű versenyző egyik ismérve, hogy jól tud alkalmazkodni a rendelkezésére álló autóhoz, és a legtöbbet ki tudja hozni belőle. Mi a magunk részről megpróbáltuk segíteni őt ebben – de mindkét versenyző esetében így tettünk.”

Noha a 2019-es szezon során voltak vitás pillanatok Vettel és Leclerc között, a Ferrari csapatfőnöke szerint a csapat sokat tanult a történtekből.

„Ami tavaly történt, az mindkettejük számára nagyon fontos volt” – mondta a szakember. „Megvitattuk a dolgot, és tisztán látnak azzal kapcsolatban, hogy mit várok el.”

„A csapat érdeke a prioritás, a konstruktőri bajnokság pedig kulcsfontosságú. Szabadon versenyezhetnek, de ez nem jelenti azt, hogy nem állíthatunk fel csapatsorrendet az istálló érdekében. Ha viszont a csapat jól szerepel, abból a versenyzők fognak profitálni.”

„Két okos srácról van szó, akik egyre jobban megismerik egymást. Ami tavaly történt – és nem csak Brazíliában, hanem például Oroszországban is, amikor próbáltunk csapatsorrendet felállítani –, az lehetőséget adott számunkra a diskurzusra. És ha nyíltan megvitatjuk a dolgokat, jobban megismerjük egymást.”

„Azt gondolom, nőtt a bizalom és a magabiztosság csapaton belül, a versenyzők között is, ez pedig hasznos lesz 2020-ban.”

Forma-1 Híradó az F1Világon:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS