Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Ferrari minimális elvárásokkal várja a versenyt

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, elsődleges céljuk, hogy befejezzék a Bahreini Nagydíjat, miután az idei évben először jutott be mindkét versenyzőjük az időmérő utolsó etapjába.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, elsődleges céljuk, hogy befejezzék a Bahreini Nagydíjat, miután az idei évben először jutott be mindkét versenyzőjük az időmérő utolsó etapjába.

Az olasz gárda borzalmasan kezdte az idei évet, és még egyetlen pontot sem szerzett az első három versenyen, amire 1981 óta nem volt példa a csapat történetében.

Mivel az eddigi futamokon nem volt olyan, hogy ne lett volna megbízhatósági probléma autójukkal, Domenicali szerint az a legfontosabb, hogy célba érkezzenek, mert akkor jó eséllyel pályázhatnak a pontszerző helyekre.

“Mindennél fontosabb, hogy célba érkezzünk, és mindkét versenyzőnk meglássa a kockás zászlót” – mondta az olasz szakember. “Mivel hatalmas a forróság, az autók számára igen kemény teszt lesz a holnapi megmérettetés. Célunk világos. Meg akarjuk szerezni első világbajnoki pontjainkat.”

Amennyiben a Ferrari versenyzői nem jutnak be az első nyolcba a holnapi versenyen, a csapat negatív történelmet ír, ugyanis még soha nem fordult elő, hogy az olaszok egyetlen pontot sem szerztek volna az első négy versenyen a Forma-1-ben.

Domenicali azonban bizakodó, és úgy gondolja, lehet némi esélyük, bár nem számít komoly áttörésre, hiszen elmondása szerint az időmérőn mutatott teljesítményük jól tükrözi a valóságot.

“Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, és tudtuk, hogy nem lesz egyszerű bekerülni az utolsó etapba” – folytatta. “Elég csak egy pillantást vetni az időmérő második felére, és jól láthatjuk, hogy az első öt autó fél másodpercen belül van egymáshoz képest.”

“Ilyenkor a legapróbb hiba is végzetes lehet. Természetesen nem ilyen eredményre vágyunk, azonban egyelőre be kell érnünk ezzel.”

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki a nyolcadik helyről vághat neki a holnapi futamnak, úgy érzi, csapatának sikerült némi előrelépést elérnie, de még nagyon hosszú út áll előttük, mielőtt visszatérhetnek az élre.

“Úgy tűnik, hogy sikerült némi előrelépést elérnünk, azonban még nagyon hosszú az út előttünk. Örülök, hogy sikerült az első tízbe bekerülnünk, és bízom abban, hogy holnap az első nyolcban végezhetünk” – mondta Massa.

“Holnap nagyon meleg lesz, ami kihatással lehet az autó megbízhatóságára. Mindent meg kell tennünk azért, hogy befejezzük a versenyt, pontszerző helyeken végezzünk, és kihozzuk a maximumot a KERS-vől, különösen a rajtnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!