A Ferrari Montreal előtt tovább javít erőforrásán

Sajtóértesülések szerint a Ferrari azt fontolgatja, hogy a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra tovább fejleszt majd V6-os erőforrásán. Azt egyelőre nem tudni, hogy ehhez felhasználnak-e további zsetonokat.Sajtóértesülések szerint a Ferrari azt fontolgatja, hogy a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra tovább fejleszt majd V6-os erőforrásán.

Az olasz istálló egyértelműen győzelmi szándékkal vágott neki a 2016-os évadnak, ám az eddig eltelt 6 versenyen nem sikerült elérnie céljait.

A csapat a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon is kiábrándítóan szerepelt: Sebastian Vettel negyedik lett, Kimi Räikkönen pedig baleset miatt kiesett, ráadásul az elmúlt időszakban a Ferrari sokat küszködik időmérős teljesítménye miatt.

A Ferrari már az Orosz Nagydíj előtt is felhasznált 3 fejlesztési zsetont, Maurizio Arrivabene csapatfőnök pedig úgy fogalmazott, könnyen lehet, hogy a montreali hétvége előtt tovább javítanak motorjukon.

„Lesznek újdonságok az erőforrásunkkal kapcsolatban. Azt azonban még nem tudjuk, hogy használunk-e, vagy sem fejlesztési zsetonokat” – mondta a szakember.

„Egyeztetünk az FIA-val, hogy eldöntsük, mitévők legyünk.”

Arrivabene hozzátette, a Ferrari jelenleg arra fókuszál, hogy mihamarabb javítani tudjon időmérős formáján.

„Barcelonában és Monacóban is problémánk volt ezzel. Szombat délutánonként problémáink vannak. Meg kell értenünk a dolgot, mert abszurd, hogy a Q1-ben és a Q2-ben van egyfajta teljesítményünk, amit aztán a Q3-ban nem tudunk megismételni.”

„Beszélnek a gumik működési tartományáról, de egy mélyebb elemzést akarok azzal kapcsolatban, mi is történik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS