A Ferrari motorja már most jobb, mint a Mercedesé?

170018_aus
Sebastian Vettel, Ferrari 2017/AustralianGP

Könnyen lehet, hogy a Ferrari idei V6-os erőforrása már jobb, mint a Mercedesé – ezt mondta a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner.

Azt követően, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari éles csatában legyőzte Lewis Hamiltont és a Mercedest az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, Melbourne-ben, kiderült, hogy az olasz istálló a GPS-adatok alapján főképp a motorerő tekintetében ért el jelentős előrelépést tavalyhoz képest.

Ezt erősítette meg Günther Steiner is, kinek csapata, a Haas idén is a Ferrari motorjait használja a királykategóriában, és aki szerint előfordulhat, hogy már az olasz gyártó erőforrása a legjobb a Forma-1-ben.

„Ami a motort illeti, nemcsak egy területen lett jobb, hanem a teljes csomag fejlődött tavalyhoz képest. Ugyanolyan versenyképes, mint a Mercedesé, ha nem jobb!”

– mondta a szakember.

„A Ferrari nyert Ausztráliában, de mindenki fejleszt és próbál jobbá válni. Folyamatos fejlesztési verseny várható. Remek előrelépéseket tettek, és a Ferrari segítsége nélkül mi sem tartanánk ott, ahol.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!