A Ferrari motorja van olyan jó, mint a Mercedesé - F1VILÁG.HU

A Ferrari motorja van olyan jó, mint a Mercedesé

HIRDETÉS

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda attól tart, a Ferrari idei motorjának teljesítménye már semmivel sem gyengébb, mint a német gyártó V6-osáé.


A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda attól tart, a Ferrari idei motorjának teljesítménye már semmivel sem gyengébb, mint a német gyártó V6-osáé.

A patinás olasz istálló rendkívül sokat fejlődött a télen – nemcsak autója javult sokat aerodinamikailag, de hibrid erőforrásával is óriási előrelépéseket tett.

Bár a Mercedes a szezon eddigi négy versenyéből így is megnyert hármat, Lauda szerint a Ferraritól igenis tartani kell.

„A Ferrari tavalyhoz képest majdhogynem nullára csökkentette hátrányát” – mondta az osztrák egy interjúban.

„Azt gondolom, nagyjából 45 lóerővel javítottak a motor teljesítményén, szóval úgy becsülöm, ugyanannyi motorerővel bírnak, mint a Mercedes. A különbség tehát most az autón múlik, illetve azon, hogy hogyan teljesítenek a versenyzők.”

„A szezonnak még nincs vége – még csak 4 futamon vagyunk túl, és szoros versenyek várhatóan a továbbiakban is.”

„A Ferrari nagyon erős, ez nem kérdés, és csapatként soha nem gondolhatunk arra, hogy nem tudnak felzárkózni – ez óriási hiba lenne.”

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo is egyetért abban, hogy a Ferrari az idei évben komoly esélyessé nőtte ki magát.

„A Ferrari lépett előre a legtöbbet. Az, hogy a második versenyen nyerni tudtak, óriási lépés volt” – fogalmazott.

Hirdetés

„Rengeteget dolgoztak, és 1 másodperces hátrányukból jócskán lefaragtak. Most már fél másodpercen belül vannak, szóval nagyot fejlődtek. Mi jelenleg nem tudjuk felvenni a Mercedes és a Ferrari tempóját, de jó látni, hogy lehet ilyen nagy előrelépéseket tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!