A Ferrari nagyobbat hibázott, mint Leclerc – Rosberg

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari, Baku
Nico Rosberg szerint a Ferrari óriási baklövést követett el, amikor az Azeri Nagydíjon, a Q2-ben a közepes keverékekkel küldte pályára versenyzőit.

Rosberg szerint a Ferrari látható előrelépést tett az év elején mutatott formájukhoz képest, és a Bakuba hozott fejlesztéseknek meglett az eredménye. Azonban az időmérő edzésen egyszerűen „elajándékozták” a pole-t, és a Q2-ben is nagyot hibáztak, amikor a többiekkel ellentétben a közepes abroncsokkal hajtottak pályára.  

„A Ferrari jobb lett. Észrevehetően látszik a javulás. Az egyenesben nem olyan gyorsak, mint szoktak, de a kanyarokban gyorsabbak, és ez az időeredményen is meglátszik.”

„Ami aztán ezután történt: a Ferrari elajándékozta a pole-t! Nem tudom felfogni, hogy a Ferrari megint elszalasztott egy csodálatos eredményt. Leclercnek kellene a pole-ban állnia, egész hétvégén ő volt a leggyorsabb. Nem hibáztatom őt a versenyzői bakiért. A Ferrarit viszont igen. A Q2-ben azt gondolták, hogy nagyon furfangosnak kell lenniük, és mindkét pilótát kiküldték a közepes keverékkel.”

„A gondolat az volt, hogy „elég gyorsak vagyunk, hogy a keményebb gumikkal vágjunk neki a versenynek”. Én azt kérdezem, hogy esetleg nem voltak túl magabiztosak?

„Innen gurultak lefelé a lejtőn. Otthon ültem, fogtam a fejemet. Mondom, egy utcai pályán ezt nem lehet csinálni! A versenyzőknek meg kell hogy legyen a ritmus. És mi történt? Vettel hajszál híján a falba állította a Ferrarit, Leclerc aztán meg is tette, de rendesen.”

Szörnyű, amit a Ferrari csinált. Bakuban én is egy erős Ferrarit akartam látni, egy reakciót az első néhány gyenge versenyre. Nem, a Ferrari elbukott” – összegezte a német a történteket. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!