Friss hírek

A Ferrari nagyon szeretne versenyt rendezni Mugellóban

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto nagyon bízik abban, hogy szeptemberben saját versenypályájukon, Mugellóban ünnepelhetik 1000. F1-es versenyüket.

A Forma-1 vezetősége egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontját is helyszínét jelentette be: a világbajnokság ezen a hétvégén rajtolt el Ausztriában, és szeptember elejéig Magyarországra, Nagy-Britanniába, Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat a mezőny.

Jó esély van rá, hogy ősszel további európai futamokkal bővül a program, és egyre biztosabb, hogy szeptember 13-án Mugellóban is versenyt rendeznek.

„Igen, megerősíthetem, hogy egyeztetünk a Forma-1-gyel” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Spielbergben. „Megerősíthettem, hogy szeretnénk Mugellóba vinni az F1-et.”

„Úgy hisszük, hogy a mugellói egy nagyszerű, nemcsak fenntarthatósági szempontból, hanem általánosságban véve a versenyzők szempontjából is – nagyon technikás. Szerintem egy nagyszerű pálya.”

„És maga a tény, hogy elvihetnénk a Forma-1-et az olaszországi Toszkánába… egy nagyszerű régióba, amely rengeteg kinccsel rendelkezik, Firenzével, és a többivel… Szóval igazán izgalmas versenyt rendezhetnénk ott, és nagyszerű lenne, ha Olaszországban, Mugellóban lehetne az 1000. F1-es versenyünk, a saját versenypályánkon.”

Binotto azt mondja, az külön öröm lenne, ha szeptember közepén már rajongók is kilátogathatnának a versenyre – bár erről még korai beszélni.

„Még nagyszerűbb lenne, ha lehetnének rajongók is, amit most még nem tudunk megerősíteni. És ha összejön, megpróbálunk egy nagyszerű show-val előrukkolni a teljes közvetítés szempontjából, illetve a rajongók számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!