A Ferrari nagyon szeretne versenyt rendezni Mugellóban

Sebastian Vettel, Mugello, Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto nagyon bízik abban, hogy szeptemberben saját versenypályájukon, Mugellóban ünnepelhetik 1000. F1-es versenyüket.

A Forma-1 vezetősége egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontját is helyszínét jelentette be: a világbajnokság ezen a hétvégén rajtolt el Ausztriában, és szeptember elejéig Magyarországra, Nagy-Britanniába, Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat a mezőny.

Jó esély van rá, hogy ősszel további európai futamokkal bővül a program, és egyre biztosabb, hogy szeptember 13-án Mugellóban is versenyt rendeznek.

„Igen, megerősíthetem, hogy egyeztetünk a Forma-1-gyel” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Spielbergben. „Megerősíthettem, hogy szeretnénk Mugellóba vinni az F1-et.”

„Úgy hisszük, hogy a mugellói egy nagyszerű, nemcsak fenntarthatósági szempontból, hanem általánosságban véve a versenyzők szempontjából is – nagyon technikás. Szerintem egy nagyszerű pálya.”

„És maga a tény, hogy elvihetnénk a Forma-1-et az olaszországi Toszkánába… egy nagyszerű régióba, amely rengeteg kinccsel rendelkezik, Firenzével, és a többivel… Szóval igazán izgalmas versenyt rendezhetnénk ott, és nagyszerű lenne, ha Olaszországban, Mugellóban lehetne az 1000. F1-es versenyünk, a saját versenypályánkon.”

Binotto azt mondja, az külön öröm lenne, ha szeptember közepén már rajongók is kilátogathatnának a versenyre – bár erről még korai beszélni.

„Még nagyszerűbb lenne, ha lehetnének rajongók is, amit most még nem tudunk megerősíteni. És ha összejön, megpróbálunk egy nagyszerű show-val előrukkolni a teljes közvetítés szempontjából, illetve a rajongók számára.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS