A Ferrari nagyot bukhat Monzában - F1VILÁG.HU

A Ferrari nagyot bukhat Monzában

A múlt héten megrendezett négynapos tesztprogram meglepő eredményt hozott. A várakozásokkal ellentétben nem a hazai pálya előnyét élvező Ferrari, hanem riválisa a McLaren dominált. Egyesek már most leírták az olaszok esélyeit.

A múlt héten megrendezett négynapos tesztprogram meglepő eredményt hozott. A várakozásokkal ellentétben nem a hazai pálya előnyét élvező Ferrari, hanem riválisa a McLaren dominált. Egyesek már most leírták az olaszok esélyeit.

A hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában a múlt héten négy napon át teszteltek a csapatok. Az idei versenynaptár leggyorsabb pályáján egyértelmű Ferrari sikerre lehetett számítani, ám ez valamilyen oknál fogva elmaradt, ugyanis az összes nap a bajnokság élén álló McLaren diktálta a tempót.

Annak ellenére, hogy a Ferrari egy átdolgozott aerodinamikai csomaggal, és egy teljesen új Shell kenőanyaggal készült az Olasz Nagydíjra, egyszerűen képtelen volt átlépni riválisán. Azonban nem csak a McLarentől kell tartania a Ferrarinak, hanem az egyre jobb teljesítményt nyújtó BMW Saubertől is, ugyanis a német-svájci alakulat versenyzői is letették névjegyüket Monzában.

A múlt heti tesztek után többen is feltették maguknak a kérdést, vajon mitől volt ilyen gyors a McLaren, és miért nem tudott harcba szállni ellenfelével a Ferrari. Sokan arra gyanakodtak, hogy az olaszok jóval több üzemanyaggal köröztek, mint a többiek, ám a Forma-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda szerint ez nem így van.

“Nem, szerintem az eredmények tükrözik a valóságot, nem hiszem, hogy kombinálni kellene, ez jelenleg a helyzet. Úgy tűnik, hogy a McLaren a leggyorsabb Monzában, így a Ferrarinak nagyon keményen kell dolgoznia a héten, ha hazai közönsége előtt fel szeretné venni riválisával a versenyt. A Ferrari ugyanis nem körözött több üzemanyaggal, mint a többiek, nem ennek tudható be, hogy versenyzői nem a lista elején végeztek.”

Christian Danner, egykori versenyző és F1-es tudósító a következőkkel folytatta: “Ron Dennis Isztambulban azt mondta, hogy már alig várja az Olasz Nagydíjat. Most már mindenki számára világossá vált, hogy miért.”

Papírforma szerint egyértelmű Ferrari siker várható a hétvégén Monzában, ám a múlt heti teszteken látottak alapján senki nem lenne meglepődve, ha a McLaren versenyzői végeznének az első két helyen. Ha ez így lesz, akkor a Ferrari vélhetően elbúcsúzhat mindkét bajnoki címtől az idei évben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!