Friss hírek

A Ferrari nem adhatja fel az idei bajnokságot

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint csapatának még csak gondolnia sem szabad arra, hogy feladja a küzdelmet az idei évben, jóllehet a Red Bull előnye igen tetemes, a bajnokság feléhez közeledve.


A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint csapatának még csak gondolnia sem szabad arra, hogy feladja a küzdelmet az idei évben, jóllehet a Red Bull előnye igen tetemes, a bajnokság feléhez közeledve.

Az olasz alakulat egyelőre még egyetlen győzelmet sem szerzett az idei évben, Fernando Alonso két második helyet tudhat magáénak, mint legjobb eredménye, pedig már nyolc versenyt rendeztek 2011-ben.

A spanyol pilóta hátránya egy híján 100 pont a bajnoki címvédő, Sebastian Vettellel szemben, míg a Red Bull 166 ponttal előzi meg a konstruktőrök bajnokságában jelenleg csak a harmadik helyen álló Ferrarit.

Mindezek ellenére di Montezemolo úgy gondolja, hogy a Ferrarinak nem szabad feladnia és továbbra is nagyon keményen kell hajtania, hogy győzelmeket szerezzen, és visszatérjen a bajnokág élére, amire igenis van esélye.

„Az elmúlt napokban áttekintettük a helyzetet Stefano Domenicalival (csapatfőnök) és a mérnökeivel” – mondta az elnök. „Nagyon keményen dolgozunk, és azt gondolom, hogy igenis vannak már jelei annak, hogy jobbak vagyunk, mint az első versenyeken voltunk.”

„Mindez pedig annak tudható be, hogy más utat választottunk és másképpen állunk hozzá az autó fejlesztéséhez, mint azt korábban tettük. Tudom, hogy mindkét bajnokságban nagyon nehéz lesz fordítani a helyzeten, azonban nem akarok olyat hallani, hogy feladnánk.”

„Továbbra is azon kell lennünk, hogy fejlődjünk, és versenyről versenyre jobban teljesítsünk. Harcba kell szállnunk a győzelmekért, ez nem kérdés.”

„Természetesen már elkezdtünk beszélni a 2012-es autóról is, ami teljesen normális az év ezen szakaszában. Bízom Damenicaliban és a csapatában, hogy a lehető legjobb munkát fogják végezni a következő időszakban.”

„Abban is biztos vagyok, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd.”

A Ferrari elég gyengén kezdte az évet, azonban az elmúlt versenynek helyet adó Európa Nagydíjon úgy tűnt, hogy beelőzte a McLarent, és közel került a Red Bull Racinghez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek