Orosz Nagydíj

A Ferrari nem adja fel motorkérdésben

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke kijelentette, nem adják fel, továbbra is mindent megtesznek azért, hogy valamilyen úton-módon változzanak a motorfejlesztési tilalomra vonatkozó szabályok.


Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke kijelentette, nem adják fel, továbbra is mindent megtesznek azért, hogy valamilyen úton-módon változzanak a motorfejlesztési tilalomra vonatkozó szabályok.

A maranellói gyártó, valamint a Renault azt szeretné, ha enyhítenének a motorbefagyasztáson, hogy felzárkózhassanak az idén domináló Mercedeshez.

A német istálló érthetően nem akar belemenni ebbe – bár azt mondja, elsősorban azért, mert a további fejlesztésekkel jelentősen megnőnének a költségek a Forma-1-ben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke figyelmeztetett, ha 2015-re nem találnak megoldást, 2016-ra jóval nagyobb költségekre számíthatnak, akkorra ugyanis egyszerű többségi szavazással döntenek majd a szabályváltozásról.

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci abban bízik, végül nem kerül sor erre, és sikerül kompromisszumos megoldást találni.

„Tovább folytatjuk az egyeztetéseket. Vannak bizonyos szereplők, akik folyamatosan változtatják véleményüket, de tovább dolgozunk az ügyön” – mondta a szakember.

„Nem adjuk fel a Forma-1 egyik alapvető elvét: ez pedig az innováció, a versengés. Talán valaki ezt a nézetet nem osztja a Forma-1-gyel kapcsolatban. De azt kell mondjam, értékelnünk kell azt, hogy mindenki próbálja megtalálni az arany középutat.”

„Teljesen világos, hogy csak egy mindenki számára fair megoldással lehet változtatni azon, ami most zajlik.”

Mattiacci elárulta, a Ferrarit felkérték arra, hogy folytassa a tárgyalásokat, ám hogy mikor és milyen formában, arról nincs döntés.

„Megkértek minket erre. Engem, a Hondát, a Renault-t. Nemcsak a csapatokról szól a fáma – Bernie [Ecclestone] is tárgyalni akar. Szeretnénk előrelépni az ügyben.”

„Azt gondolom, egy közös programot kellene kidolgoznunk, hogy valóban javítsunk a sportágon, a bevételeken és a látványon. Szerintem mindenki jobb szituációt szeretne, de meg kell találnunk a módját a közös munkának. Mi a Ferrarinál mindent megteszünk azért, hogy a Forma-1 továbbra is sikeres legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS