A Ferrari nem aggódik a Mercedes tempója miatt

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint nem kell aggódni a Mercedes jelenlegi, látszólag hatalmas fölénye miatt.


A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint nem kell aggódni a Mercedes jelenlegi, látszólag hatalmas fölénye miatt.

Sebastian Vettel az előkelő harmadik helyen végzett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, míg Kimi Räikkönen egy anyacsavar-probléma miatt kiesett.

Mindez alapján már most kijelenthető, hogy a Ferrari sokat javult a tavalyi évhez képest, éppen ezért a csapatfőnök úgy gondolja, hogy sokkal inkább a Mercedesre, mintsem a Williamsre vagy a Red Bullra kellene koncentrálniuk az idei évben.

Vettel azonban, aki a legközelebb került az első két helyen végző Mercedes pároshoz, több mint fél perces lemaradásban ért célba, ami igen komoly különbségnek mondható.

„Semmi ok a pánikra, tovább kell folytatnunk azt a munkát, amit elkezdtünk, és az eredmények jönni fognak” – mondta Arrivabene.

„Továbbá a lelkesedést fent kell tartanunk a csapaton belül.”

„Elégedett vagyok a csapattal, de mint csapatfőnök, csak félik lehetek boldog, hiszen az egyik autónk megállt a pályán, míg a másik dobogós helyen végzett.

„Szóval számomra ez félmunka.”

Räikkönen a szezonnyitó után elmondta, hogy érzése szerint a Ferrari sokkal közelebb van a Mercedeshez versenykörülmények között, mint egy kör alatt.

„Az autó természetesen még nem elég gyors, de azt gondolom, hogy a különbség sokkal kisebb a versenyen, mint az időmérőn” – mondta a finn.

„Hiszem, hogy a versenyen az élen harcolhatunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!