A Ferrari nem aggódik versenyzői miatt

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy csapata nagyon jól áll versenyzői fronton, jóllehet az elmúlt hónapokban szinte nem volt olyan nap, hogy a sajtó ne hozta volna kapcsolatba Fernando Alonsót az olaszokkal.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy csapata nagyon jól áll versenyzői fronton, jóllehet az elmúlt hónapokban szinte nem volt olyan nap, hogy a sajtó ne hozta volna kapcsolatba Fernando Alonsót az olaszokkal.

Az pedig csak olaj a tűzre, hogy a Ferrari csütörtökön hivatalosan bejelentette, hogy egy öt évre szóló szponzori szerződést kötött a Santander spanyol cégóriással, amely korábban éppen Alonso érkezése miatt kötelezte el magát a McLaren mellett.

Annak ellenére, hogy a csapatnak érvényes szerződése van mindkét versenyzőjével, az utóbbi időben felreppent a hír, miszerint az olaszok már megegyeztek Raikkönennel, hogy jó pénzért kivásárolják szerződéséből, ezzel helyet csinálva Alonsónak.

Bár a helyzet továbbra is nyitott, és akár még a hétvégén bejelentésre kerülhet a spanyol bajnok érkezése, di Montezemolo elmondta, hogy egy cseppet sem aggódik csapata versenyzői helyzete miatt.

“Régi híresztelések ezek, minden évben ez megy” – mondta az elnök Monzában. “Két versenyzőnk van, (Giancarlo Fisichella érkezésével) most három, és igen közel állunk ahhoz, hogy hosszabbítsunk Michaellel, szóval rengeteg versenyzőnk van, ez tehát nem probléma számunkra.”

Arra a kérdésre, hogy mindez azt jelenti, hogy Alonso legkorábban csak 2011-ben érkezhet a csapathoz, di Montezemolo némileg elhárítva a válaszadást, így felelt:

“Tudják, soha nem szeretek beszélni a versenyzői helyzetről. Amint döntés születik, a megfelelő időben, a megfelelő módon informálni fogjuk önöket.”

Az elnök azt is megerősítette, hogy a magyar futamon sérülést szenvedett Felipe Massa sikeresen átesett a plasztikai műtéten, és 100%-ig biztos abban, hogy jövőre ismét rajthoz állhat, és minden eddiginél gyorsabb lesz.

“Már visszatért otthonába az operáció után, ami igazából egy plasztikai műtét volt” – mondta. “Azt gondolom, hogy egy héten belül megkezdheti a személyes edzéseket, bár most is nagyon sokat gyakorol videó játékokon.”

“Szerencsések vagyunk, és szerencsés, mert semmire sem emlékszik a balesetből, így nagyon motivált lesz. Biztos vagyok abban, hogy gyorsabb lesz, mint azelőtt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!