Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Ferrari nem akar több álszenteskedést

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrari nem akar több álszenteskedést

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo készen áll leülni az FIA elnökével, Max Mosley-val, hogy beszéljenek a csapatutasítás tilalmának feloldásáról a Forma-1-ben.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo készen áll leülni az FIA elnökével, Max Mosley-val, hogy beszéljenek a csapatutasítás tilalmának feloldásáról a Forma-1-ben.

A csapatot belüli sorrendet hat évvel ezelőtt, az Osztrák Nagydíjon történtek után tiltották be a királykategóriában, mikor Rubens Barrichello látványosan lelassult a futam utolsó körének utolsó kanyarjába, hogy átadja a győzelmet csapattársának, a vb-címre esélyes Michael Schumachernek.

Az eset hatalmas port kavart, a Ferrarit pénzbüntetéssel sújtották – amiét Schumacher a dobogó legmagasabb fokára állította Barrichellót, ezzel jelezve, hogy övé az erkölcsi győzelem.

Természetesen a szabályokon is szigorítottak, és a sportkódexbe foglalták, hogy szigorúan tilos csapatutasítást alkalmazni a Forma-1-ben, azaz a boxutca faláról nem szólhatnak bele a sorrendbe.

Azóta a csapatok nagyon odafigyelnek erre, ám számtalanszor előfordult már, hogy a csapattársak különösebb ellenállás nélkül átadták egymásnak a helyet – természetesen “szabad akaratukból”, a csapatuk érdekében.

Ez történt az elmúlt versenynek helyet adó Kínai Nagydíjon is, ahol Kimi Raikkönen visszavett a tempóból, és bevárta Felipe Massát, hogy maga elé engedje.

A Ferrari mindent megtett azért, hogy ne legyen olyan egyértelmű a dolog, és szépen lassan “cseréltetett” helyet versenyzőivel, ám mindenki tisztában volt azzal, hogy csapatutasítás történt, ami igazából rendben is van, hiszen ezzel másokat nem akadályoztak, és az olaszok összpontszáma sem változott.

“Beszélni fogunk Mosley-val, mert meg kell szüntetnünk ezt az álszenteskedést” – mondta a Ferrari elnöke az olasz Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Az a fontos, hogy mást ezzel ne hozz hátrányos helyzetbe, azonban a csapat érdekében, egy csapatsportban, szerintem ez egy csodálatos dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!